ГоловнаЕкономікаБізнес

ЄБРР допоможе ФДМ почати "велику" приватизацію

"Тільки з нашими партнерами вдасться прискорити процес продажу держактивів".

ЄБРР допоможе ФДМ почати "велику" приватизацію
Фото: kapital.kz

В.о. голови Фонду державного майна Віталій Трубаров зустрівся з головою українського офісу Європейського банку реконструкції і розвитку Мариною Петров з приводу реалізації планів "великої" приватизації.

У своєму фейсбуці Трубаров написав, що "ФДМ заручився підтримкою ЄБРР з приводу шляхів реалізації планів "великої" приватизації на 2019 рік".

"Тільки спільними зусиллями з нашими міжнародними партнерами нам вдасться прискорити ефективний процес продажу державних активів", - вважає він.

Під час зустрічі обговорювалися, зокрема, шляхи розв'язання ситуації на Одеському припортовому заводі та можливість швидкого вирішення проблеми із затвердженням інвестиційного радника з приватизації Pericles Global Advisory.

ОПЗ зупинився навесні 2018 року. Підприємство кілька разів намагалося залучити постачальника газу для відновлення роботи за давальницькою схемою, але поки що без успіху, пише "Інтерфакс-Україна". ОПЗ вважає роботу на давальницьких умовах єдиним можливим варіантом відновлення роботи в умовах провалу спроб приватизації і боргу за газ перед НАК "Нафтогаз України", який перевищує 1,5 млрд гривень.

Влітку 2018 року ФДМ обрав очолюваний Pericles Global Advisory консорціум у складі White & Case LLP, Kinstellar, KPMG Ukraine і SARS Сapital інвестрадником для приватизації ОПЗ. Робота радника заблокована судовим розглядом, який ініціював учасник, що програв конкурс.

Нагадаємо, 16 січня Кабінет Міністрів затвердив перелік об'єктів "великої" приватизації на 2019 рік. Держбюджет передбачає надходження від приватизації 17 млрд гривень, але у 2018 році план приватизації вдалося виконати лише на 1%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram