ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ може виділити Україні ще два транші до кінця 2019

Суми спланованих траншів рівнозначні - по 1,3 млрд доларів.

МВФ може виділити Україні ще два транші до кінця 2019
Фото: premiumtimesng.com

Нова 14-місячна програма кредитування МВФ для України stand by передбачає виділення трьох траншів, в тому числі двох на загальну суму 2,6 млрд доларів - до кінця 2019 року.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на останній аналітичний звіт Фонду, текст якого агентство отримало в своє розпорядження.

Зокрема, в графіку запланованих переглядів виконання Україною умов програми, після яких Виконавча рада Фонду приймає рішення про виділення наступного траншу, вказані три дати. Перша - 18 грудня 2018 року, коли нова програма stand by для України була затверджена керівництвом Фонду з рішенням виділити 1,4 млрд доларів як перший транш.

Виділення другого і третього кредитів за програмою передбачені після завершення переглядів МВФ, спланованих, відповідно, на 15 травня і 15 листопада 2019 року. Суми спланованих траншів рівнозначні - по $1,3 млрд.

Нагадаємо, в грудні Рада директорів МВФ затвердила нову програму співпраці з Україною в рамках механізму stand-by. Обсяг 14-місячної програми еквівалентний SDR2,8 млрд, або близько $ 3,9 млрд. При цьому SDR1 млрд (близько $1,4 млрд) буде надано відразу, тоді як решта коштів - за підсумками піврічних переглядів.

В 2019 Україна повинна виплатити Міжнародному валютному фонду понад 1,8 млрд доларів, перші дві виплати призначені на лютий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram