ГоловнаКультура

Координувати напрямок "Книги" буде співвласник видавництва "Наш формат" Мартинов, - радник Зеленського

Його видавництво видало понад 300 книг українською мовою.

Координувати напрямок "Книги" буде співвласник видавництва "Наш формат" Мартинов, - радник Зеленського
Антон Мартынов
Фото: facebook.com/borodyanskiy

Координуватиме напрямок "Книги" в рамках роботи над гуманітарною політикою України Антон Мартинов - український підприємець і співвласник видавництва "Наш формат".

Про це повідомив у фейсбуці радник президента з гуманітарних питань Володимир Бородянський.

Він зазначив, що у 2016 році Мартинов увійшов до рейтингу "Люди Нового Времени" журналу "НВ" "за популяризацію світових інтелектуальних бестселерів в Україні".

"Наш формат" видав понад 300 книг українською мовою, серед яких найбільш популярні "Атлант розправив плечі" Айн Ренд, "Моє життя і робота" Генрі Форда, "Чому нації занепадають" Дарона Аджемоґлу і Джеймса Робінсона, "Від нуля до одиниці" Пітера Тіля і "Спогади" Павла Скоропадського. Антон - відомий послідовник позиції українізації вітчизняного видавничого ринку. На його думку, українські видавці можуть конкурувати з російськими, активно купуючи права на видання, забезпечуючи якісний переклад та просування", - написав Бородянський.

Він також наголосив, що команда президента запрошує до діалогу всіх експертів галузі.

"Якщо у вас є пропозиції, які ви вважаєте важливими для розвитку цієї гуманітарної сфери - звертайся до Антона", - додав він.

Нагадаємо, в липні Зеленський призначив своїм позаштатним радником колишнього гендиректора телеканалу СТБ Бородянського. Він консультуватиме президента з гуманітарних питань. Бородянський також заявив, що бачить у цьому призначенні "можливість зробити і реалізувати задуми і стратегії, які докорінно змінять гуманітарну галузь в Україні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram