ГоловнаКультура

Набір постерів з Лесею Українкою створили на підтримку виставки "Квантовий стрибок Шевченка"

Усіх "вісьмох подруг Лесі Українки" можна знайти в Телеграм-стікерах.

На підтримку виставки "Квантовий стрибок Шевченка", яку зіпсували в Київському метро, ілюстратор видання The Devochki Леся Мазаник створила набір постерів із зображенням української поетеси Лесі Українки в неординарних образах.

"На підтримку Тараса Григоровича Шевченка, який здійснив квантовий арт-стрибок у київське метро і потрапив в черговий націоналістичний скандал, ми переосмислили не менш значущий образ Лесі Українки", - пише видання.

На плакатах, створених Лесею Мазаник, знаменита українська письменниця і поетеса постала в образах Фріди Кало, Мерилін Монро, Одрі Хепберн, Нефертіті, Анни Вінтур, королеви Єлизавети, Чудо-жінки і самого Тараса Шевченка.

Фото: thedevochki.com

Усі портрети з фразами Лесі Українки можна найти в Телеграм-стікерах.

Нагадаємо, виставка "Квантовий стрибок Шевченка" представляла ілюстрації Олександра Грєхова, де Тарас Шевченко поставав у відомих поп-образах. Її планували експонувати в Київському метро до 10 березня, але закрили після акту вандалізму.

17 лютого Юрій Павленко ("Хорт") оприлюднив у Фейсбуці відеозапис знищення виставки на станції метро в Києві. Він назвав мотивом своїх дій те, що картини, на його думку, висміюють і паплюжать образ українського поета Тараса Шевченка.

Пізніше виставку з портретами Шевченка скасували у Львові і Вінниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram