ГоловнаКультура

Режисер Алехандро Гонсалес Іньярріту очолить журі Каннського кінофестивалю

Решта членів міжнародного журі будуть оголошені ближче до старту фестивалю.

Режисер Алехандро Гонсалес Іньярріту очолить журі Каннського кінофестивалю
Алехандро Гонсалес Иньярриту
Фото: EPA/UPG

72-й Каннський кінофестиваль оголосив голову журі, що вручає нагороди в основному конкурсі, в тому числі "Золоту пальмову гілку".

Як повідомляє прес-служба кінофестивалю, головою журі в 2019 році стане режисер Алехандро Гонсалес Іньярріту.

"Канни - важливий для мене фестиваль від самого початку моєї кар'єри, - розповідає режисер. - Я радий повернутися в цьому році і маю честь очолити журі. Кіно біжить по венах планети і цей фестиваль - його серце. У журі буде привілей - побачити нові чудові роботи колег з усього світу. Це величезна відповідальність і радість, яку ми приймемо з пристрастю і відданістю".

Уперше крісло голови каннського журі займе режисер з Мексики.

Дебютний фільм Іньярріту "Сука-любов" переміг у "Тижні критики" Каннського кінофестивалю в 2000 році. У 2006 році він отримав приз за режисуру фільму "Вавилон", який брав участь в основному конкурсі Каннського кінофестивалю.

У 2015-му і 2016 роках Іньярріту отримав "Оскар" за режисуру - "Бердмена" і "Той, що вижив". У 2017 році на Каннському кінофестивалі представили інсталяцію Іньярріту "Плоть і пісок", за яку він отримав почесного "Оскара".

Минулого року журі Каннського кінофестивалю очолювала Кейт Бланшетт – "Золоту пальмову гілку" отримала картина "Магазинні злодюжки" Хірокадзу Корееди.

72-й Каннський кінофестиваль пройде з 14 по 25 травня 2019 року. Програму фестивалю оголосять у середині квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram