ГоловнаКультура

Гурт Freedom Jazz, який посів друге місце у Нацвідборі, відмовився від участі в Євробаченні

Наступною в рейтингу йде KAZKA.

Гурт Freedom Jazz, який посів друге місце у Нацвідборі, відмовився від участі в Євробаченні
Freedom-jazz girls band
Фото: Freedom-jazz girls band / Facebook

Гурт Freedom-jazz girls band, який посів друге місце в рейтингу на національному відборі на "Євробачення-2019", відмовився від участі в пісенному конкурсі.

Про це повідомляється на сайті на сторінці гурту у Фейсбуці.

"Дякую за вашу підтримку, любов, хвилювання і за те, що весь час були з нами! Ми дуже щасливі, що ви допомогли посісти нам друге місце Національного відбору Євробачення-2019! Наша головна перемога - це ви! Для вас ми експериментуємо, пишемо пісні, робимо неймовірні постановки і займаємося мистецтвом. Може, колись ми ще раз спробуємо свої сили в національному відборі... Але щойно ми отримали дзвінок з НСТУ і хочемо повідомити, що відмовляємося від участі в Євробаченні-2019", - йдеться в повідомленні.

"Зараз наш "Cupidon" летить далі. Зараз ми на стадії підписання контракту з Європейським промоутером і ведемо переговори про концертні тури на найближчий час. Тому, чекаємо вас на наших концертах!", - наголошується в повідомленні.

Наступною в рейтингу йде гурт Kazka, який посів третє місце.

Нагадаємо, переможницею Нацвідбору на Євробаченні-2019 цього року стала співачка Maruv (Анна Корсун). У частини українського суспільства це викликало обурення, оскільки співачка гастролює в країні-агресорі. Maruv заявила, що готова відмовитися від гастролей в Росії заради Євробачення, але висловила незгоду з низкою інших пунктів запропонованого їй контракту. Зокрема, НСТУ заборонила їй будь-яку імпровізацію на сцені і спілкування з журналістами без дозволу, а також зажадала передати права на пісню. У разі порушення будь-якого з пунктів співачці загрожував штраф 2 мільйони гривень.

В результаті НСТУ і Maruv не змогли домовитися щодо контракту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram