ГоловнаКультура

КЦ "Кінотеатр "Київ" називає нову вартість оренди надмірною

КМДА виставляє будівлю на конкурс за ціною 700 тис. гривень на місяць.

КЦ "Кінотеатр "Київ" називає нову вартість оренди надмірною
Фото: Facebook / Молодость

Глава Держагентства з питань кіно Пилип Іллєнко вважає неправомірним проведення конкурсу на оренду приміщення кінотеатру "Київ". Про це Іллєнко повідомив сьогодні на прес-конференції в Києві.

Глава Держкіно підкреслив, що акт передачі майна ще не підписано, а тому "неправомірно проводити конкурс, поки майно перебуває у орендаря". Крім того, нинішній орендар наполягає на своєму переважнму праві продовження оренди без конкурсу.

За словами директора Культурного центру "Кінотеатр "Київ" Вілії Бондаренко, вони ще в жовтні звернулися до мерії з проханням про продовження оренди ще на 10 років. Однак КМДА повідомила кінотеатр про відмову тільки два місяці після того, і, за словами Бондаренко, адміністрація не привела у відмові ніяких конкретних причин.

Бондаренко додала, що за 20 років існування культурного центру, у нього було вкладено 57 мільйонів гривень. І все це майно належить орендарю, а значить, якщо з'явиться новий орендар, то кінотеатр потрібно буде знову перебудовувати. Бондаренко зазначила, що досі не розуміє, чому їй не хочуть продовжувати оренду: "Всі чотири суборендарі, які у нас були, офіційно узгоджені. Щомісяця я оплачую комунальні, розміром 475 тис. грн на місяць і податки. Я питала у чиновників з департаменту, що я не так зробила, але всі мовчать. Я так думаю, що це приміщення потрібне комусь іншому".

Пилип Іллєнко, в свою чергу, розповів, що ще в грудні 2018 року написав звернення меру, з проханням особисто розібратися в ситуації, що склалася, але так і не отримав відповідь. Крім того, Держкіно планує найближчим часом звернутися в комісію Київської міської ради з питань комунальної власності, з проханням включити представника Держкіно в робочу групу, яка була створена, щоб детально вивчити ситуацію кінотеатру.

У кінці минулого року КМДА заявила, що "Київ" продовжить свою роботу в нинішньому форматі. Однак в конкурсі на аренду, який зараз організовує адміністрація міста, вартість оренди будівлі становить 700 тис. гривень. Заступник голови КМДА Володимир Слончак раніше розповів, що КЦ "Кінотеатр "Київ" платив за комплекс 47 тис. грн на місяць, при цьому здавав два приміщення в суборенду, за яку отримував 208 тис. грн.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко заявив, що подальша доля "Києва" під питанням, оскільки нову вартість оренди в кінотеатрі називають надмірною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram