ГоловнаКультура

Кличко назвав спекуляціями чутки про зміну профілю кінотеатру "Київ"

КМДА оголосила відкритий конкурс на право оренди майнового комплексу кінотеатру.

Кличко назвав спекуляціями чутки про зміну профілю кінотеатру "Київ"
Кинотеатр "Киев"
Фото: kino.i.ua

Кінотеатр "Київ" працюватиме винятково за профілем - як кінотеатр. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє прес-служба Кличка.

За словами Кличка, ніяких торгово-розважальних центрів у цьому приміщенні не буде. А всі чутки щодо "Києва" Кличко назвав спекуляцією зацікавлених осіб.

"Сьогодні за оренду приміщення кінотеатру "Київ" до міського бюджету платять щомісяця лише 47 тисяч гривень. Договір з нинішнім орендарем було укладено ще в 1999 році. І сьогодні є ринкова вартість оренди такого приміщення в центрі міста. Вона набагато вища. Я підкреслюю - кінотеатр "Київ" повинен працювати ефективно, прозоро і в інтересах столичної громади. Все інше - нібито про зміну профілю діяльності - спекуляції", - сказав Кличко.

Мер нагадав, що вже оголошено відкритий конкурс на право оренди майнового комплексу кінотеатру. У конкурсі можуть брати участь будь-які підприємці, в тому числі і попередній орендар. Кілька заявок міська влада вже отримала.

Нагадаємо, 26 грудня стало відомо, що влада Києва не планує продовжувати договір про оренду кінотеатру "Київ" з нинішніми орендарями. При цьому директор департаменту культури КМДА Діана Попова відзначила, що кінотеатр продовжить роботу і ввійде до мережі комунальних кінотеатрів "Київкінофільм" (куди входять "Алмаз", "Факел", "Луч", "Пролісок", "Старт", "Ліра", "Салют", "Лейпциг", "Флоренція", "Київська Русь", "Ім. Т. Шевченка", "Кіото", "Ленінград" та інші).

4 січня 2019 року термін дії договору оренди закінчився, і КМДА його не продовжила і не уклала новий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram