ГоловнаСуспільствоПодії

На Європейській площі в Києві рятувальники ліквідували пожежу в історичній будівлі (оновлено)

У центрі Києва, на Європейській площі, почалася велика пожежа в історичній будівлі. Про це повідомляють кореспонденти LB.ua.

Вогонь охопив верхній поверх будівлі і дах. На місці працюють кілька одиниць рятувальної техніки.

Нежилий будинок розташований у дворі готелю "Дніпро", будівля відома тим, що її намагалися знищити вже кілька разів: на її місці планували збудувати висотку.

Оновлення 17:00. Вогонь охопив близько 400 кв. метрів, на місці працюють 16 одиниць пожежної техніки та 70 рятувальників. Про це повідомила прес-секретар ДСНС Світлана Водолага. За даними служби, є ризик поширення вогню на сусідні будинки. Пожежники працюють над локалізацією пожежі.

Оновлення 18:30. Рятувальники локалізували пожежу на площі близько 700 кв.м., гасіння вогню триває.

За попередніми даними, в результаті пожежі немає загиблих і постраждалих. З сусіднього будинку були евакуйовані 12 осіб, стіну будинку залили водою, щоб мінімізувати ймовірність поширення вогню.

Оновлення 19:55. Близько 19:00 пожежні ДержНС ліквідували пожежу в центрі Києва. Про причини займання на цей час не повідомляється.

У 2003 році Київська міськадміністрація визнала ТОВ "Грааль" переможцем інвестиційного конкурсу на реконструкцію Європейської площі з будівництвом комплексу нежитлових приміщень і облаштуванням підземного простору під Хрещатиком (від Майдану до Європейської площі) і під вулицею Грушевського (від Європейської площі до будинку №4). Центральним елементом проекту реконструкції було будівництво хмарочоса - офісно-готельного комплексу "Столичний" на кілька десятків поверхів.

Один із проектів забудови
Фото: http://archunion.format-maket.com.ua
Один із проектів забудови

Нагадаємо, в понеділок у Києві сталася велика пожежа на території Києво-Печерської лаври, поліція встановила, що будівля згоріла в результаті підпалу. За підозрою в підпалі затримали 24-річного чоловіка без певного місця проживання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram