Як СБУ понад 2 місяця екс-міністра Лебедєва до державного розшуку вносила

У жовтні 2015 року, коли нарешті завдяки чисельним зверненням народного депутата України А. Геращенка до ГПУ екс-міністру часів Януковича Павлу Лебедєву було оголошено повідомлення про підозру та ухвалою суду прийнято рішення про оголошення у державний розшук, я написав відповідну статтю у власному блозі та рахував, що справу зроблено та нарешті найближчим часом злочинцю буде закрита дорога до України та інших держав крім Росії через оголошення у міжнародний розшук.

Проте виявилося, що я помилявся. У листопаді 2015 за листом Міністра внутрішніх справ А. Авакова стало відомо, що з невідомих причин, незважаючи на рішення суду та доручення прокурара до інформаційної системи МВС Розшук працівниками СБУ не вноситься П. Лебедєв.

Враховуючи те, що за даними журналістських розслідувань бізнес сім’ї Павла Лебедєва через зв’язки з Юрушевим та Альоною Шутовою успішно продовжує заробляти для свого патрона в Україні – логічно припустити, що і СБУ про це відомо та можливо є своя «доля» у цих бізнесах. Власне інших причин збоку працівників СБУ максимально гальмувати питання оголошення у міжнародний розшук П. Лебедєва не існує.

Нарешті після чергового звернення народного депутата до ГПУ та СБУ про проведення службової перевірки стосовно невнесення відомостей до системи Розшук – було отримані відповіді від ГПУ щодо проведення перевірки та СБУ 05.01.2016 – майже через 2 роки після повалення Януковича та через 2.5 місяця після рішення Печерського суду м. Києва про оголошення П. Лебедєва до розшуку нарешті внесла його дані в систему Розшук.

Лише після здійснення цієї процедури, яку нарешті довели до кінця можливе оголошення до міжнародного розшуку. Сподіваюся що цього не доведеться чекати від СБУ ще 2 роки !

Ну і на залишок дістаємося висновку про те, що для громадськості питання національної безпеки болять значно більше ніж «профільним» співробітникам Служби Безпеки України.

Виктор Неганов Виктор Неганов , Голова громадської організації "міський рух на захист прав громадян "Народний Контроль", кандидат юридичних наук
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram