Стерилізація прав киян на вибори

На жаль, прогнозоване стало реальністю. Тільки що з Конституційного суду України, де було проголошено рішення щодо виборів Київради і мера Києва. Рішення, яким нас намагаються відправити з цим питанням у 2015 рік. Рішення, яким КСУ насправді делегітимізував Київраду, бо, надавши їй повноваження діяти до 2015 року, він насправді автоматично зробив всі рішення апріорі незаконними і в будь-якому випадку оспорюваними.

Рішення, яким право громадян обирати періодично урізається і це трактується як тимчасовий захід, так ще й з начебто благородною метою - уніфікації всіх виборів..щоб державна влада здійснювалася ефективно. Куди вже ефективніше, коли навіть всі рішення КСУ надсилаються з електронної скриньки на Банковій, а на Горького (де знаходиться КСУ) тільки роздруковуються. Не можу не зазначити, що 4 судді таки мали окрему думку, але, на жаль, їх кількість не змогла вплинути на якість прийнятого рішення.

Але в будь-якому випадку іншого варіанту, як наполягати на проведенні виборів восени, в політичної партії "УДАР Віталія Кличка" та інших опозиційних сил немає. Незважаючи на узурпацію влади однією особою, вимагати реалізації прав киян на вибір в 2013 році, навіть якщо це рішення буде вважатися політиком-правовим. Але ж підстави для нього будуть правові, просто в високих кабінетах на кшталт КСУ потихеньку забувається, що таке право.. І що суддів так присяга - це певного роду присяга Гіпократа.

Наталія Агафонова Наталія Агафонова , Народний депутат України
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram