УЄФА повністю перегляне концепцію безпеки

В Ніці трагічно загинув 24-річний вболівальник Північної Ірландії. Турнір, на жаль, укріплює статус небезпечного...

Фото: EPA/UPG

Унія Європейських Футбольних Асоціацій (УЄФА) по завершенню фінальної частини Чемпіонату Європи у Франції повністю перегляне концепцію безпеки футбольних матчів і турнірів, які проходять під її егідою.

Передусім, будуть прийняті жорсткі рішення щодо національних асоціацій, чиї вболівальники порушували безпеку і правопорядок у Франції. Це стосується, насамперед, федерації футболу Росії.

Буде значно підвищено рівень відповідальності національних федерацій за поведінку своїх фанів, в т.ч. дисциплінарної і фінансової.

Буде суттєво доповнено список футбольних хуліганів, яким буде заборонено відвідувати офіційні футбольні матчі, багатьом - пожиттєво.

Після нападу російських ультрас та провокацій перед матчем України з Німеччиною УЄФА у взаємодії з французькими правоохоронними органами підвищує рівень оцінки безпекових ризиків усіх матчів Турніру до високого. Це означає, що на всіх матчах будуть додатково посилені заходи безпеки. Також активно здійснюються упереджувальні заходи, щоб унеможливити протистояння вболівальників. Зауважу, що безпекові ризики усіх матчів Євро-2012 ретельно аналізувалися українською міліцією і польською поліцією, маючи статус поєдинків низького рівня небезпеки.

УЄФА, французька поліція і влада міст-господарів докладають максимальних зусиль для того, щоб контролювати безпекову ситуцію на турнірі. Зокрема, покращується комунікація, брак якої, власне, дозволив розперезатися футбольним хуліганам.

У фокусі уваги відповідальних за безпеку була і є загроза терактів, а ймовірність сутичок між вболівальниками не була оцінена достатньо серйозно.

Це й, на жаль, призвело до прорахунків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram