ГоловнаБлогиБлог Инициативы киевлян

​Виселіть людей з аварійних будинків

Моя сім'я досі проживає в "комуналці", і ми не знаємо, що таке гаряча вода, бо в нашому будинку немає гарячого водопостачання. Таких будинків в Києві більш ніж достатньо.

Багато років живу я у Києві: тут я народився, саме в цьому місті пройшли мої шкільні і студентські роки.

Я знаю, що в місті постійно обговорюється планування демонтажу так званих "хрущівок", а на їх місті побудова нових багатоповерхових будинків. Тому я, як людина освічена, киянин, хотів би внести пропозиції щодо виселення людей зі старих комунальних квартир, які досі існують, і навіть в центральному районі столиці.

У будь-якому випадку, "хрущівські" проекти є окремим житлом, і незважаючи на всі негаразди, які кояться в таких будинках з каналізацією, газом, водопостачанням, я переконаний, "хрущівки" досить прийнятне житло.

Адже сотні киян проживають в комунальних квартирах, це як правило, ще дореволюційні будинки, і мучаються через те, що не мають тих елементарних благ, які повинні бути у європейському місті.

Наприклад, моя сім'я досі проживає в "комуналці", і ми не знаємо, що таке гаряча вода, бо в нашому будинку немає гарячого водопостачання. Таких будинків в Києві більш ніж достатньо.

Хіба не краще спочатку виселити людей з аварійних будинків, будинків непридатних для проживання, будинків, які з одного боку своїм виглядом спотворюють місто,а з іншого є загрозою для життя мешканців (більшість такого житла є небезпечним через те, що стіні, балки, стелі, дахи є гнилими), а вже потім впроваджувати реформи за досвідом Москви, хоча остання позбавилась від "комуналок" і гуртожитків ще десять років тому.

Враховуючи вищевикладене, прошу розглянути мою пропозицію щодо розвитку міста Києва по ліквідації старих будинків непридатних для проживання та розселенню комунальних квартир у більш прийнятне і безпечне на сьогодні житло.

З великою шаною до рідного міста, К-н Григорій

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram