ГоловнаБлогиБлог Ігоря Ткачука

Новообраний парламент має показати результати своєї роботи до весни

Ухвалення законів у парламенті - складна процедура з комітетами, експертними висновками, першим і другим читанням. Тому необхідно чітко прописати всі кроки, щоб демократична коаліція швидко увійшла у технологічний процес щодо ухвалення реформаторських рішень.

Фото: Кузьма Джунь

Новообрана Верховна Рада має показати результати своєї роботи максимум навесні наступного року.

Від партій, що увійдуть до коаліції, від новообраних народних депутатів люди чекають змін. Народ вже втомився від фальшивих обіцянок, він хоче бачити реальні дії. Люди гинули за це на Майдані, тому народні обранці просто не мають права розчарувати народ. Вони повинні виправдати всі покладені на них надії та сподівання, повинні виконати всі взяті на себе зобов’язання. Якщо цього не станеться, люди знову піднімуться проти влади.

Але щоб робота нардепів була ефективною, коаліційна угода має бути розписана до найменших дрібниць.

Вона повинна бути наповнена реальним змістом, повинна бути детальним документом, що визначає чіткі кроки, які уряд повинен здійснити. Вона має передбачити всі наслідки у реформуванні самоврядування, оборони і спецслужб, економіки і фінансів – всіх галузей життя в Україні.

Таким чином, прописані в коаліційній угоді кроки дадуть можливість парламенту прискорити процеси зміни законодавства для забезпечення реформ.

Реформи необхідно провести в першу чергу для того, щоб запустити реальний сектор економіки. І стартувати ці реформи повинні якнайшвидше.

У народних депутатів і уряду є надзвичайно непроста задача – віднайти в необхідній кількості кошти для забезпечення і соціальних програм, і оборонної галузі, і підйому фінансового сектора.

Тому аби досягти всіх поставлених цілей, робота парламенту і уряду повинна бути чіткою і злагодженою.

Ігор Ткачук Ігор Ткачук , Депутат Вінницької міськради, "УДАР"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram