Додатки. Вишгород.

Лист із резервації

Зона, де ми живемо, — село Хотянівка Вишгородського району Київської області, — знаходиться поза законом. Тут не діє ані Конституція України, ані Земельний Кодекс, ані Закон про місцеве самоврядування. Над усім панує Корупція в особі Хотянівського сільського голови Грищенка В.П., якого кришують районний прокурор Хадарін, уся виконавча влада. Адже завдяки Грищенку земелька, яка належала громаді, перейшла у власність «слуг народу». І тепер вони її забудовують на власний розсуд, перетворюючи колись квітуче село на промислову зону, в який неможливо ані жити, ані ростити дітей, ані вести господарство. Одне слово — резервація.

Дозвольте подякувати Вам від імені громади за Вашу ініціативу створити Велику Документальну Книгу Корупції України. Сподіваюся, що знайдете сторінку і для мого звернення до прокурора Київської області Витязя М.І.

Удачі Вам і мужності. З повагою Ступак Петро Іванович.

С К А Р Г А

на злочинну бездіяльність Вишгородської районної прокуратури щодо нагляду за дотриманням законності посадовими особами Хотянівської сільради Вишгородського району

Шановний Михайле Івановичу!

Як громадянин України, як депутат Вишгородської районної ради, виконуючи накази своїх виборців, жителів сіл Хотянівка та Осещина, я неодноразово повідомляв Вишгородську районну прокуратуру, прокуратуру Київської області про протиправні дії посадових осіб Хотянівської сільради, просив перевірити наведені факти та вжити заходів щодо усунення наявних порушень.

З Вишгородської районної прокуратури я не отримав жодної обґрунтованої відповіді. У випадках, коли йдеться про системне порушення законів України конкретними посадовими особами, спостережницька позиція Вишгородської районної прокуратури дає підстави вважати її спільником цих осіб у їхніх протиправних діях.

Надаю перелік зловживань посадових осіб Хотянівської сільради, яким — всупереч вимогам громадян, всупереч розпорядженням прокуратури Київської області, всупереч поданням контролюючих органів — не було надано правової оцінки Вишгородською районною прокуратурою. В результаті конституційні права людей та громади, що утиснуті внаслідок цих протиправних дій, не відновлені.

1. Звернення Ради ветеранів Хотянівської сільради щодо порушення посадовими особами Хотянівської сільради бюджетного та земельного законодавства тощо, яке надійшло до Вишгородської прокуратури з Верховної Ради України (додаток 1).

2. Звернення Державної екологічної інспекції в Київській області щодо незаконного (без документального оформлення) встановлення в житловій зоні с. Хотянівка трьох веж стільникового зв’язку, які підривають здоров’я людей (додаток 2).

3. Повідомлення про злочин, в якому йдеться про підроблення Хотянівським головою Грищенком В.П., головою земельної комісії Прищепою В.І. правовстановлюючих документів на земельні ділянки на померлу особу (додаток 3).

4. Звернення Державної екологічної інспекції в Київській області (додаток 4, 5), моє звернення до СБУ (додаток 6), публікація в газеті «Юридичний вісник України (додаток 7) щодо порушень вимог екологічного законодавства з боку ФОП Ярмоленко Л.М., яка, за сприяння голови Хотянівської сільради Грищенка В.П., самочинно побудувала посеред села, на власній присадибній ділянці за адресою с. Хотянівка, вул. Валова, 1, торгівельно-розподільчі склади, цех з виробництва залізобетонних виробів, облаштувала деревообробне виробництво, що експлуатуються з використанням великогабаритної техніки, автонавантажувачів; утримує вантажівки, землерийну техніку, нелегально займається видобутком та реалізацією на території Хотянівської сільради землі, піску. Комерційна діяльність ФОП Ярмоленко Л.М., її сина ФОП Вайца Д.В., її чоловіка Вайца В.О. (ПМЖ всіх — Німеччина) завдає шкоди життю та здоров’ю жителів сусідніх садиб (встановлено ухвалою Апеляційного суду Київської області).

5. Організоване Хотянівським сільським головою Грищенком В.П. самозахоплення його сином — Грищенком Б.В. земельної ділянки площею 2 га на березі р. Десна (додаток 8). На захопленій ділянці встановлені два вагончики, будується споруда, постійно перебуває охорона. Жодних дій щодо усунення порушення (повернення наділу в природоохоронній смузі громаді) прокуратура не вживає.

6. Громаді не надано роз’яснень щодо підстав для закриття Вишгородською районною прокуратурою кримінальної справи стосовно Хотянівського сільського голови Грищенка В.П., секретаря Хотянівської сільської ради (додаток 9). Адже факт скоєння ними вказаного злочину не спростований.

7. Громаді не надано роз’яснень щодо повернення земельних ділянок, що були, як встановлено судовим рішенням (додаток 10), незаконно (одноосібно) виділені Хотянівським сільським головою Грищенком В.П. садовим товариствам.

8. Громада була шокована інтерв’ю Хотянівського сільського голови Грищенка В.П. вишгородській газеті «Слово» (число від 22 січня 2011 р.), в якому він повідомляє про використання ним коштів начебто на потреби громади (додаток 11). Наведена інформація не відповідає дійсності, тож потребує розслідування прокуратури. Звідки вказані Грищенком кошти? Якщо вони дійсно надходили до бюджету сільради — на що насправді використовувались? Візьмемо газифікацію. За інформацію Грищенка В.П. газеті «Слово», на газифікацію Хотянівки було витрачено 1,9 млн. грн. державних коштів та 900 тис. грн. — інвесторських, а селянам газифікація обійшлася начебто всього у 2400 грн.

Прошу перевірити надходження й використання Хотянівською сільрадою коштів на газифікацію сіл Хотянівка, Осещина. Тому що насправді голова сільради Грищенко В.П. змусив селян перерахувати на початку 2007 року деякому ТОВ «Квантум» по 2 тис. грн. — без цього платежу Вишгородський райгаз не видавав технічні умови. Реквізити для оплати: Банк платника: БВ № 4 філії «Шевченківське відділення Промінвестбанку в м. Києві». Отримувач: ТОВ «Квантум». Код отримувача: 30470624. Банк отримувача: ГРУ КБ «Приватбанк», м. Київ. Всі роботи з газифікації своїх будинків люди оплачували власними коштами.

9. Прошу перевірити законність надання земельної ділянки на в’їзді в с. Хотянівку (праворуч), впритул до зупинки громадського транспорту, для ведення комерційної діяльності (розташування торгівельно-розподільчих складів будівельних матеріалів з використанням великогабаритної техніки) та надходження коштів за користування цією земельною ділянкою до бюджету сільради.

10. Прошу перевірити законність розташування у житловій зоні (на в’їзді в с. Хотянівку, праворуч) промислових виробництв (з виготовлення металевих конструкцій, залізобетонних виробів тощо), різноманітних складських приміщень та надходження коштів за користування цією земельною ділянкою в комерційних цілях до бюджету сільради.

11. Прошу перевірити законність торгівлі землею, піском, щебенем, добривами тощо, яка ведеться з вантажівок, що розташовуються на узбіччі вул. Валової (на в’їзді в Хотянівку, ліворуч) і надходження коштів від власників торгівельних точок (автомобілів) до бюджету сільської ради.

12. Прошу перевірити, кому і на підставі чого були передані у власність земельні ділянки на урочищі «Ваканец» (споконвічне місце відпочинку місцевих жителів), а також законність продажу цих земельних ділянок, яку здійснюють голова Хотянівської сільради Грищенко В.П., колишній голова земельної комісії Прищепа В.І., колишній депутат Панченко Р. по 4 тис. доларів за сотку.

13. Прошу перевірити законність виконання посадових обов’язків секретаря Хотянівської сільради особою, яка не була обрана депутатом Хотянівської сільради — Дворник Л.І. Маючи доступ до печатки, вона виконує, зокрема, особисті доручення сільського голови Грищенка В.П. із земельних питань.

14. Прошу перевірити законність ненадання на вимогу громади Хотянівським сільським головою Грищенком В.П. інформації щодо використання бюджетних коштів та розподілення земельних ресурсів громади (додаток 12).

Прошу перевірити наведені факти силами прокуратури Київської області із залученням представників громади, які мають у своєму розпорядженні документальні докази наведеного і готові сприяти Вам у відновленні законності на території Хотянівської сільської ради.

Додаток за текстом на арк.

З повагою Ступак П.І.

«____» ____________ 2011 р.

Коррупция-СТОП! Коррупция-СТОП! , Факты. Запросы. Документы
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram