ГоловнаБлогиБлог Антона Дмитриева

Відповідь Президентові України на його звернення

Шановний Вікторе Федоровичу, пане Президенте!

З неабиякою цікавістю ознайомилися із Вашим зверненням до нас. Ваша думка дуже важлива для кожного, тому відповідаємо Вам оперативно. Хоча ваші клерки зазвичай на звернення людей відповідають місяцями. Подаємо приклад.

Фото: президент.укр

Ви – не гопник з підворіття, якому можна все, поки йому самому не відіб’ють голову. Ви – Президент держави, обраний багатьма мільйонами її громадян.І саме тому Ви не можете у даний час вести себе, як ті, хто охороняв «Беркут» під Кабінетом Міністрів 24 листопада – від Вас чекають не бейсбольних бит чи кастетів, а державних рішень.

Опозиція не права – ми вважаємо, що їх вимоги просто звільнити Миколу Азарова і підписати Угоду про Асоціацію – занадто політичні і вузькі. Окрім того, на жаль, в опозиції немає кандидатури на посаду прем’єр-міністра при Вашому президентстві, тому вимоги до одного друга звільнити іншого друга виглядають смішними.

Опозиція, пробачте вже їй, нерозумній, не може дібрати, що, звільнивши Азарова, Ви призначите новим головою Уряду пана Клюєва чи пана Арбузова – бо ж це є цілком логічним. Тому, мабуть, лідери опозиційних сил і підштовхують Вас зробити крок до омолодження своєї команди. Навряд чи це розуміє Арсеній, Олег чи Віталій.

Вікторе Федоровичу! Ми будемо раді, якщо Євросоюз підпише Угоду про асоціацію з Україною, хоча радикально від цього нічого не зміниться, бо європейські інвестори чогось вже давно не тупцюють біля кордонів України і вкладати гроші сюди ніхто не хоче.

Не слухайте опозицію, пане президенте. Слухайте Ріната Ахметова і Бориса Колеснікова. Так, саме Рінат Леонідович сказав, що у нас інвесторів деякі відомства оббирають до нитки і ґвалтують як тільки можна. Так, це саме Борис Вікторович сказав, що Вашим рідним Донбасом правлять бєспрєдєл, свавілля та поняття, а не порядок, закон і бізнес.

Ви знаєте, лицемірно виглядають Ваші твердження про економічні стимули з боку Росії. Вікторе Федоровичу, Ви знаєте принципи бізнесу, у Вас багато друзів (?) серед олігархів (???). Запитайте у них, чи реальними виглядають російські обіцянки «манни небесної», коли один партнер, в якого є все, хоче показово щось дарувати іншому, в якого майже нічого не лишилося. Якщо це не утопія, то чи реальні такі відносини, про які говорить Путін?

Ви знаєте, ми вийшли на #Євромайдан не проти Вас. Це пізніше вже політики примазалися (як завжди) до наших протестів. Нам абсолютно все одно, хто буде Вашим черговим прем’єром і депутатами, якщо їх все одно призначаєте Ви. Цього опозиція, напевно, не розуміє, тому і просить Вас про щось. Глупство це.

І, упевнені, до саміту у Вільнюсі Вам немає, чого турбуватися. Ви самі вирішили підняти на свої знамена Угоду про асоціацію, тож Ваш програш у Вільнюсі буде персонально Вашим.

Гарячі голови є усюди, але вони холодні, поки їм не дати вогню. То не давайте їм цього, не запалюйте те, що вгамувати не зможуть полки поки що вірних «беркутівців».

Ви праві, ми сильні, ми мудрі і ми все зможемо. Але не робіть кроків, які кажуть нам про те, що все зможемо ми і без Вас. Поки що Ваша єдина проблема – Ваш головний конкурент у в’язниці.

Юлія Тимошенко може вийти з-за грат і без помилування чи закону – замисліться. Залишившись без майбутнього, без права на краще життя, без віри сотні і тисячі людей можуть вийти вже не на майдани, а особисто піти і звільнити Юлію Тимошенко та всіх інших політичних в’язнів. І жодна армія вже не втримає народ. Чи Ви хочете, щоб українці змели тих юних хлопців, яких хтось відправив охороняти нас, Вас чи Тимошенко?

Ви казали, що ми подолаємо всі труднощі на шляху розбудови нашої держави. Нашої, саме нашої. То зробіть усе від Вас залежне, щоби цими «труднощами» не стали Ви, Партія регіонів чи міліція. Бог бачить, силу народу не передушити ніякими автозаками – камер не вистачить на Лук’янівці.

Можливо, з Вами не порадилися, але коли Вашу адміністрацію на Банковій прикривають шкільні автобуси і зігнані, построєні у колони школярі, за якими ховається «беркут» - це огидно, від цього хочеться блювати. Пане Президенте, не брудніть свої руки провокаціями на кшталт «тітушек» чи дітей на Банковій!

Вікторе Федоровичу, громадськість організовується, а наша свідомість кристалізується, поволі виробляється план на майбутнє і сценарії розвитку держави. У цих сценаріях, будьмо чесними, ні Вам, ні нинішній опозиції місця немає. Але у Ваших, так, саме у Ваших силах відтягнути на роки цей процес.

Ви знаєте, політики у нас занадто м’які – вони просто ще не домовилися між собою, хто займе Ваше крісло, хто – прем’єрське, хто стане міністрами та спікером тощо. Народ вся ця мішура мало хвилює, тому вже подекуди опозиціонери вже не можуть стримати людей від розправи та самосуду.

Завершуємо Вашими ж словами – «ми ніколи і нікому не повинні дозволяти заважати нам.». Ви – пророк, Вікторе Федоровичу. Українці хочуть до Європи. Будь-ласка, не дозволяйте нікому, навіть собі, заважати нам. Ми є народ. #Євромайдан – це ми!

Антон Дмитриев Антон Дмитриев , Журналист, редактор, блогер, живет в Киеве
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram