ГоловнаСвіт

Глава Пентагону анонсував новий пакет військової допомоги Україні на $2,3 мільярда (доповнено)

Новий оборонний пакет містить протитанкову зброю, боєприпаси для Patriot та інших систем ППО.

Глава Пентагону анонсував новий пакет військової допомоги Україні на $2,3 мільярда (доповнено)
Фото: EPA/UPG

Міністр оборони Ллойд Остін заявив, що США незабаром оголосять про новий оборонний пакет допомоги Україні в розмірі 2,3 мільярда доларів, який включатиме протитанкову зброю, боєприпаси для Patriot та інших систем ППО.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час зустрічі в вівторок з міністром оборони України Рустемом Умєровим у Вашингтоні, пише АР.

Заява Остіна прозвучала під час зустрічі з ним у Пентагоні міністра оборони України Рустема Умерова. І вони знаменують сильну відповідь на прохання Києва допомогти у боротьбі з російськими військами в Донецькій області.

Остін уточнив, що до пакету увійдуть "ракети для протиповітряної оборони, протитанкова зброя та інші критичні боєприпаси із запасів США", пише Голос Америки.

Пакет буде надано Києву в рамках повноважень президента США, згідно з якими зброю, боєприпаси та обладнання надають з наявних запасів США для задоволення нагальних потреб України.

США також змінили послідовність виконання деяких замовлень іноземних покупців, що дозволило "закупити більше ракет для систем Patriot та NASAMS, які будуть надані за пришвидшеним графіком", — пояснив Остін.

"Разом із приблизно 50 союзниками та партнерами ми продовжуватимемо надавати критичні можливості, необхідні Україні для стримування російської агресії", — заявив глава Пентагону.

  • Напередодні Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати працюють над посиленням української протиповітряної оборони і найближчим часом, ймовірно ще напередодні саміту НАТО 10 липня, слід очікувати нових оголошень з цього приводу.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram