ГоловнаСвіт

Поляків попросили не публікувати фотографії пересування армії під час навчань НАТО

Навчання Steadfast Defender 2024 є найбільшими маневрами НАТО з 1988 року.

Поляків попросили не публікувати фотографії пересування армії під час навчань НАТО
Військова техніка НАТО
Фото: Міноборони Польщі

З понеділка 12 лютого на дорогах Польщі буде посилений рух військової техніки, пов’язаний із навчаннями Steadfast Defender-24 та їх польською частиною Dragon-24. Поляків просять не публікувати фотографії пересування армії.

Про це повідомляє RMF24.

У навчаннях Steadfast Defender 2024 візьмуть участь 90 тис. військових з 31 країни-члена НАТО та Швеції, яка перебуває на шляху вступу до Альянсу. 

Офіційно ці навчання стартували 24 січня, вони триватимуть до кінця травня. Більшість заходів відбуватиметься в країнах Центральної Європи, зокрема в Польщі.

Навчання Steadfast Defender 2024 є найбільшими маневрами НАТО з 1988 року. 

“Колонні їзди також використовуватимуться як тренувальний елемент, серед іншого, для перенавчання прийому та перекидання об’єднаних сил, координації транскордонної діяльності та співпраці з приймаючими країнами”, – йдеться у повідомленні.

В Генштабі Польщі нагадали, що будь-які непродумані дії в мережі Інтернет, публікація фотографій важливих військових об’єктів, установок і пристроїв можуть мати негативні наслідки для системи безпеки і оборони.

Водночас, рух військової техніки буде злагоджено, щоб мінімізувати порушення руху.

  • Захід все частіше наголошує на ймовірності відкритого конфлікту з Росією. Про помірну війну сказали міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус та топпосадовець НАТО. Борис Пісторіус сказав, що зараз Росія не здатна напасти на НАТО, але це може відбутися через п'ять-вісім років. А голландський лейтенант-адмірал та голова Військового комітету НАТО Роб Бауер попередив, що цивільне населення на Заході має готуватися до повномасштабної війни з Росією.

  • Про те, що в разі поразки України російська армія нападе на НАТО, неодноразово застерігав Київ. 

  • Німеччина, Нідерланди і Польща підписали 30 січня угоду, які спрямована на скорочення бюрократичної тяганини і має пришвидшити пересування військ і озброєнь по одному з основних коридорів, що ведуть від Північного моря до східного флангу НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram