ГоловнаСвіт

У Німеччині почався другий етап виходу з карантину

Відкриваються перукарні, музеї і зоопарки.

У Німеччині почався другий етап виходу з карантину
Фото: EPA/UPG

У Німеччині розпочався другий етап послаблення карантину, введеного в середині березня на тлі поширення коронавірусної хвороби.

Як повідомляє DW, у багатьох федеральних землях дозволили відновити роботу перукарням, сотні тисяч школярів повертаються в школи, а церкви, мечеті та синагоги знову відкриті для віруючих.

У багатьох містах також відкрилися музеї, виставки, зоопарки та ботанічні сади. У землі Саксонія-Ангальт тепер дозволені зустрічі до п'яти осіб за умови дотримання мінімальної дистанції - 1,5 метра, що дозволяє відновити, зокрема, заняття спортом у клубах і проведення різних освітніх заходів. В інших 15 землях залишається чинною заборона на зустрічі більш ніж двох осіб.

У низці земель, зокрема Саксонії-Ангальт, Тюрингії та Рейнланд-Пфальц, дозволили відкрити всі магазини та торгові центри незалежно від величини їх торгової площі.

У багатьох федеральних землях відновлюється очне викладання в класах, яким наступного року треба складати випускні іспити, а також в останніх - четвертих - класах початкових шкіл. Учні випускних класів повернулися до шкіл ще в квітні.

У всіх випадках ідеться про значно скорочений розклад, навчальний процес частково триває дистанційно. Решта класів поки що продовжують навчатися повністю у віддаленому режимі.

Нагадаємо, на 4 травня в Німеччині зареєстрували більш ніж 165 тисяч випадків коронавірусної хвороби. Померли близько 6,9 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram