ГоловнаСвіт

Білий дім відмовився співпрацювати з Конгресом у справі про імпічмент Трампа

У Конгресі назвали рішення Білого дому "спробою приховати зраду демократії".

Білий дім відмовився співпрацювати з Конгресом у справі про імпічмент Трампа
Фото: wall.alphacoders.com

Білий дім відмовився співпрацювати з демократами Конгресу США у розслідуванні в рамках підготовки до процедури імпічменту президента Дональда Трампа.

Про це йдеться у заяві прессекретаря Білого дому Стефані Грішем, повідомляє Deutsche Welle.

За словами Грішем, виконавча гілка влади "не братиме участі в упередженому політичному театрі". "Президент не зробив нічого поганого, і демократи знають це", - підкреслила прессекретар.

Вона також додала, що Трамп і його адміністрація "продовжать боротися за американський народ, розвивати економіку", а також "захищати інтереси Америки всередині країни і за кордоном".

Спікер палати представників конгресу США Ненсі Пелосі назвала рішення Білого дому "спробою приховати зраду демократії".

"Президент намагається ввести беззаконня. Його дії загрожують нашій національній безпеці, порушують Конституцію, підривають цілісність наших виборів. Лист Білого дому - це одна з останніх спроб приховати зраду демократії і затвердити, що президент перебуває над законом. Лист очевидно хибний, це чергова незаконна спроба приховати зусилля адміністрації Трампа із залучення іноземних сил, щоб втрутитися у вибори 2020 року", - йдеться у заяві Пелосі.

Раніше у Палаті представників Конгресу запросили документи щодо "української справи" у адміністрації Білого дому, Держдепартаменту США, віцепрезидента Майкла Пенса, а також міністерства оборони і адміністративно-бюджетного управління адміністрації президента.

Нагадаємо, у США вибухнув гучний політичний скандал у зв'язку з телефонною розмовою Трампа і президента України Володимира Зеленського 25 липня. Під час бесіди Трамп намагався змусити Київ почати розслідування щодо його потенційного суперника на президентських виборах у листопаді 2020 року - Джозефа Байдена, а також його сина Хантера.

24 вересня Пелосі оголосила про підготовку процедури імпічменту Трампа. Приводом для цього кроку послужив саме скандал навколо бесіди двох президентів. Нижня палата Конгресу, контрольована демократами, звинуватила президента США у порушенні конституційних обов'язків і зловживанні службовим становищем. Сам Трамп назвав те, що відбувається, найбільшою аферою в історії американської політики.

25 вересня Білий дом оприлюднив телефонну розмову Трампа із Зеленським. Стенограма не є дослівною, а була складена на основі записів тих співробітників спецслужб і членів Ради Нацбезпеки США, які були присутні під час розмови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram