ГоловнаСвіт

Естонія відмовилася приймати іммігрантів з Африки та Близького Сходу, пославшись на проблему з українцями

"Нам сил не вистачить".

Естонія відмовилася приймати іммігрантів з Африки та Близького Сходу, пославшись на проблему з українцями
Март Хельме
Фото: voanews

Естонія відмовилася приймати іммігрантів з Африки та Близького Сходу, пославшись на проблему з прохачами притулку з України.

Про це в інтерв'ю естонському виданню ERR сказав міністр внутрішніх справ Естонії Март Хельме. За його словами, він заявив це на зустрічі голів МВС країн-членів ЄС у Люксембурзі, де обговорювали проблеми міграційної політики.

"У нас і зараз труднощі з цим імміграційним тиском, і ми не бачимо особливого розуміння стосовно нас. Українці швидше інтегруються в російськомовну громаду, і для нас це культурна та демографічна проблема. Навіть якщо хтось говорить, що це не проблема, то насправді це дуже серйозна проблема. А якщо ми почнемо відкривати ще другий і третій фронт, приймати з Латинської Америки, Венесуели, Близького Сходу і ще з західно-африканських країн на південь від Сахари, то нам сил не вистачить", - вважає міністр внутрішніх справ.

"Для запобігання прибуття до нас людей, яких ми не в змозі і не хочемо прийняти, ми повинні зайняти таку позицію, що це відомо, що ми давно заявили свою думку. Доки ми, тобто EKRE, входимо в уряд, Естонія приймати іммігрантів не буде", - сказав лідер консерваторів.

Німеччина, Франція, Італія і Мальта два тижні тому домовилися про добровільну систему, за якої країни, що приєдналися до неї, приймають прохачів притулку впродовж чотирьох тижнів після їх прибуття в Європу і перевіряють обґрунтованість клопотання, а потім або надають притулок, або відправляють іммігранта назад у країну походження.

Естонія вирішила, що не приєднуватиметься до цієї ініціативи, але готова "проявити солідарність у вигляді технічної та експертної допомоги".

Нагадаємо, раніше Хельме запропонував скасувати безвіз для громадян України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram