ГоловнаСвіт

Facebook відхилив запит видалити рекламу передвиборної кампанії Трампа, де він звинувачує Байдена в корупції в Україні

Штаб Байдена назвав це рішення "неприйнятним".

Facebook відхилив запит видалити рекламу передвиборної кампанії Трампа, де він звинувачує Байдена в корупції в Україні
Фото: http://tsn.ua

Facebook відхилив прохання компанії Джо Байдена видалити відеоогляд передвиборної кампанії президента США Дональда Трампа, де помилково звинувачують Байдена в корупції за його роль у політиці України під час адміністрації Барака Обами, коли він обіймав посаду віцепрезидента.

Про це повідомляє CNN з посиланням на отриманий лист з Facebook.

У листі наголошено, що таке рішення "базується на фундаментальній вірі Facebook у свободу слова, повагу до демократичного процесу і в те, що в зрілих демократіях з вільною пресою політична промова це, мабуть, найбільш ретельно продумана промова з усіх існуючих".

Відео, яке було опубліковано під час передвиборної кампанії, звинувачує Байдена в використанні його влади на посаді віцепрезидента для впливу на Україну в інтересах свого сина Хантера.

Штаб Байдена назвав рішення "Фейсбуку" "неприйнятним", а представник Байдена Ті Джей Даклі заявив, що це відео поширює об'єктивно неправдиву інформацію, і що "ці теорії брехні і змови загрожують підірвати чесність наших виборів в Америці". Він також додав, що для будь-якої соцмережі неприпустимо свідомо допускати матеріал, що навмисно вводить в оману.

Крім того, штаб Байдена направив лист, адресований гендиректору "Фейсбуку" Марку Цукербергу, виконавчому директору і директору з суспільної політики, в якому зазначено, що компанія тепер "під прицілом" через поширення цієї брехні.

Віцепрезидент Facebook Нік Клегг підтвердив, що компанія не буде здійснювати факт-чекінг реклами політичних кандидатів. "Ми не повинні втручатися, коли говорять політики", - сказав він.

CNN також зазначає, що за останні три місяці Трамп витратив на рекламу в Facebook приблизно 5 мільйонів доларів, тоді як Байден витратив трохи більш ніж 700 тисяч доларів.

Гендиректор Демократичного національного комітету США Сіма Нанда сказала виданню, що фейсбук дозволяє Трампу "безперешкодно вводити в оману американський народ на їхній платформі".

Нагадаємо, в США вибухнув гучний політичний скандал у зв'язку з телефонною розмовою Трампа і президента України Володимира Зеленського 25 липня. Під час бесіди Трамп намагався змусити Київ почати розслідування стосовно його потенційного суперника на президентських виборах у листопаді 2020 року - Джозефа Байдена, а також його сина Хантера.

24 вересня Пелосі оголосила про підготовку процедури імпічменту Трампа. Приводом для цього кроку послужив саме скандал навколо бесіди двох президентів. Нижня палата Конгресу, контрольована демократами, звинуватила президента США в порушенні конституційних обов'язків і зловживанні службовим становищем. Сам Трамп назвав те, що відбувається, найбільшою аферою в історії американської політики.

25 вересня Білий дім оприлюднив телефонну розмову Трампа з Зеленським. Стенограма не є дослівною, а була складена на основі записів тих співробітників спецслужб і членів Ради Нацбезпеки США, які були присутні під час розмови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram