ГоловнаСвіт

LA Times порадила летіти в Крим з порушенням кордону України

Автор матеріалу називає Ялту "російською Санта-Барбарою", а Крим - "регіоном Росії".

LA Times порадила летіти в Крим з порушенням кордону України
Фото: aquatek-filips.livejournal.com

Американська газета Los Angeles Times 23 червня опублікувала контроверсійну статтю-путівник "Крим - несподівана краса проти невирішеної історії".

Про це пише "Голос Америки".

Стаття починається з абзацу: "Історія Криму є довгою та заплутаною. Тепер він перебуває під контролем Росії, як це й було з 1783 року - іноді як автономна область, іноді як частина Радянського Союзу. Микита Хрущов подарував його Україні в 1950-х як символічний жест, коли Україна не існувала як країна, а була тільки республікою в складі СРСР".

Далі по тексту автор, Джефф Опдайк, називає Ялту "російською Санта-Барбарою", а Крим - "економічним регіоном Росії, що найшвидше розвивається".

Автор статті також згадує, що був у Криму п'ять разів лише цьогоріч (має там дівчину), а наприкінці тексту докладно описує, як краще дістатися до Сімферополя з Лос-Анджелеса, і в яких готелях варто зупинитися. Усі згадані авіарейси - з пересадкою в Росії, що є незаконним перетинанням українського кордону.

В'їзд іноземців до Криму і виїзд звідти допускаються тільки за спеціальним дозволом через КПВВ в Херсонській області. Порушення цих вимог українського законодавства тягне за собою заборону на в'їзд в Україну.

Також чоловік згадує, що міжнародні банківські картки на півострові не працюють і радить зняти рублі заздалегідь у Москві. Він пише, що для відвідування Криму американцям потрібна російська віза, хоча далі зазначає, що в разі екстрених ситуацій Державний департамент допомогу надати не зможе.

Оглядачі зазначають, що матеріал позиціонує Крим як "частину Росії", але при цьому саме видання проблеми не бачить.

Віце-президент LA Times Гілларі Меннінг відповіла так: "Звичайна практика Los Angeles Times - говорити, що Крим контролюється або окупований Росією". При цьому статтю оновили, вказавши на незаконність в'їзду до Криму через Росію та рекомендації Держдепу не їздити до Криму через російську окупацію.

Нагадаємо, що США пообіцяли ніколи не визнавати російську анексію Криму.

У Кримській декларації 2018 року говориться, що США послідовно підтримують основний принцип міжнародного права ex injuria jus non oritur і далі вважатимуть півострів частиною України.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram