ГоловнаСвіт

Трамп - Путіну: "Не втручайся в вибори, будь ласка"

Лідери США і Росії зустрілися в Осаці на саміті "Великої двадцятки".

Президенти Росії і США Володимир Путін і Дональд Трамп провели двосторонню зустріч на полях саміту "Великої двадцятки" в Осаці.

Переговори в Осаці тривали півтори години, передає ВВС.

З російського боку в них брали участь глава МЗС Росії Сергій Лавров, перший віце-прем'єр Антон Силуанов, помічник президента Юрій Ушаков і прес-секретар Дмитро Пєсков. З американської - держсекретар Майк Помпео, помічник президента з нацбезпеки Джон Болтон, прес-секретар Білого дому Стефані Грішем, а також дочка Трампа Іванка і зять Джаред Кушнер.

Після закінчення зустрічі в Білому домі заявили, що Трамп і Путін обговорили ситуацію в Ірані, Сирії, Венесуелі і Україні, і "обидва погодилися, що поліпшення відносин - в інтересах обох країн і всього світу".

Представники ЗМІ запитали Трампа, чи говорили вони з Путіним про захоплені українські судна і моряків.

"Ми не обговорювали це", - відповів американський президент, цитує УНІАН.

Під час протокольної зйомки перед початком переговорів журналісти запитали Трампа, чи збирається він обговорити з Путіним втручання в американські вибори. Президент США засміявся і сказав президенту Росії: "Не втручайся в вибори, будь ласка".

Останній раз переговори двох лідерів проходили в липні минулого року в Гельсінкі. Після цього відносини Москви і Вашингтона погіршилися.

В Осаці, Японія, в п'ятницю 28 червня розпочався саміт "Великої двадцятки". Лідери країн протягом двох днів планують обговорювати стан світової економіки, торговельні конфлікти, проблеми клімату і кризу в Перській затоці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram