ГоловнаКультура

Помер володар трьох "Оскарів" композитор Мішель Легран

Легран - автор музики до фільму "Шербурзькі парасольки".

Помер володар трьох "Оскарів" композитор Мішель Легран
Мишель Легран
Фото: Medici.tv

Автор музики для фільму "Шербурзькі парасольки" французький композитор і співак Мішель Легран помер у віці 86 років в ніч на суботу, 26 січня. Про це повідомила паризька газета Le Monde.

Легран - володар трьох премій "Оскар", п'яти "Греммі" і "Золотого глобуса". За своє життя він написав мелодії до більш ніж 200 кінокартин, а також представив близько ста авторських альбомів. Музика для стрічок "Шербурзькі парасольки" і "Дівчата з Рошфора" прославила композитора на весь світ.

Мішель Легран співпрацював з Едіт Піаф, Шарлем Азнавуром, Френком Сінатрою та Лайзою Міннелі. Він написав музику до балету хореографа Джона Неймейера "Ліліом". За цю роботу в 2012 році його нагородили призом "Бенуа танцю". Композитор був лауреатом премій BAFTA, а також три рази номінувався на премію "Сезар".

Легран народився в 1932 році в Парижі в сім'ї музикантів. Свій перший музичний досвід він отримав від батька - композитора Реймона Леграна і матері - піаністки Марсель Тер-Мікаелян. У віці десяти років він вступив у Паризьку консерваторію, яку закінчив у 1952 році.

Після цього Легран відправився в турне по США, де почав писати музику до кінофільмів і працював з такими режисерами, як Жак Демі і Жан-Люк Годар.

Нагадаємо, вчора в м Києві помер журналіст Микола Бабич.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram