ГоловнаСуспільствоПодії

У Житомирській області студентка замерзла насмерть у лісі. Її нібито висадили з маршрутки посеред ночі

Поліція проводить розслідування за ст.115 Кримінального кодексу.

У Житомирській області студентка замерзла насмерть у лісі. Її нібито висадили з маршрутки посеред ночі
Фото: nvmk.org.ua

На початку січня в Житомирській області в лісі між селами Перга і Рудня-Хочинська Олевського району замерзла насмерть 21-річна студентка Новоград-Волинського медичного коледжу Ірина Дворецька.

У соціальних мережах поширюється інформація про те, що дівчина опинилася одна серед ночі в лісі через те, що її нібито висадили з автобуса, на якому вона їхала до райцентру. За непідтвердженою інформацією, у дівчини не виявилося 25 гривень на проїзд і водій її вигнав.

Зараз поліція перевіряє цю версію, йдеться на сайті ГУ НП у Житомирській області.

8 січня дівчина вийшла з дому і сіла в маршрутний автобус на зупинці в с.Рудня-Хочинська близько 4 години ранку. Він їхав через Олевськ у Житомир. На наступній зупинці "Перга" дівчина вийшла з автобуса, не розрахувавшись за проїзд. Після цього вона зникла. Тіло дівчини 10 січня знайшов у лісі її батько.

"Інформація про можливий конфлікт між нею і водієм з цього приводу, а також інші відомості, викладені в соціальних мережах про обставини події, зараз поліцейські перевіряють у рамках розслідування. У зв'язку з цим водій і пасажири вказаного рейсу зараз опитуються повторно", - заявили в поліції.

Сестра загиблої студентки розповіла в інтерв'ю "Фактам", що дівчина їхала в райцентр до матері в лікарню.

"Що саме сталося в маршрутці, я точно не знаю, адже мене там не було. Але кажуть, що почався конфлікт з водієм. Ірі сказали платити за проїзд, вона почала шукати гроші, але не знайшла. Тоді водій і кондуктор її висадили просто на трасі. Від того місця до села Перга залишалося близько кілометра. Іра пішла додому, але, очевидно, звернула не туди і заблукала в лісі. Я розмовляла з нею о пів на п'яту ранку. Це було в той момент, коли її вже висадили з автобуса. Іра сказала, що йде додому вздовж траси. Сестра ні словом не обмовилася про те, що її висадили, про жодні конфлікти з водієм не говорила. Іра була абсолютно спокійна. Я подумала, що вона йде уздовж траси біля нашого села. Якби вона сказала, що так далеко, за нею відразу ж виїхав би батько або хтось із родичів", - розповіла сестра Наталя Дворецька.

В автотранспортному підприємстві "РІМ-Богдан", яке обслуговує цей маршрут, заявили, що жодного конфлікту не було.

"Коли ця дівчина сідала в автобус, її на зупинці проводжав молодик. Дівчина на вигляд була в стані алкогольного сп'яніння. Але водій не експерт, тому не будемо нічого стверджувати. Коли вона зайшла в салон автобуса, у неї запитали, куди вона їде. Вона відповіла, що до Олевська. Їй озвучили суму. вона почула і пройшла далі в салон. Автобус поїхав. Не доїжджаючи до наступного населеного пункту, водій ще раз перепитав, чи буде вона платити. Вона відповіла, що заплатить. Більше з нею водій не розмовляв. У наступному населеному пункті водій зупинився, щоб узяти двох пасажирів, яких проводжав чоловік на машині. Поки він завантажував їхні речі в багажне відділення, та дівчина тихенько вийшла з автобуса і пішла. Ніхто з нею не сварився, вона, виходячи, взагалі нікому нічого не сказала", - заявили в компанії.

Кримінальне провадження за фактом смерті дівчини відкрито за статтею 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram