ГоловнаСвіт

У Британії допускають втручання РФ у референдум про Brexit

Парламентський комітет Великобританії звернувся з письмовим запитом до Facebook.

У Британії допускають втручання РФ у референдум про Brexit
Фото: EPA/UPG

Парламентський комітет Великобританії звернувся з письмовим запитом до засновника і керівника соціальної мережі Facebook Марка Цукерберга з приводу можливого втручання Росії в референдум про Brexit і парламентські вибори 2017 року.

Про це повідомляє агентство Рейтер

Відповідний запит зробив голова Комітету з питань цифрової інформації, медіа та спорту в рамках зусиль зі збору доказів для розслідування про неправдиві новини.

Раніше голова Facebook Messenger Девід Маркус заявив, що Росія могла користуватися цією програмою для впливу на американських виборців у 2016 році.

Минулого місяця Facebook повідомив слідству, що за останні два роки на платформі були розміщені тисячі платних оголошень політичного змісту, пов'язані з підставними обліковими записами з Росії. Зокрема, повідомляли, що з 470 неавторизованих акаунтів було витрачено близько $100 тис. доларів на придбання близько трьох тисяч оголошень.

Пізніше компанія Twitter повідомила про виявлення понад 200 акаунтів на своїй платформі, діяльність яких була пов'язана зі спробами РФ втрутитися в президентські вибори в США.

Розкриття Facebook даних, що росіяни купували політичну рекламу в цій соціальній мережі під час президентської кампанії 2016 року, змусило Федеральну виборчу комісію США заявити 14 вересня про необхідність "переглянути і модернізувати" виборче законодавство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram