ГоловнаСвіт

У Болгарії військові льотчики відмовляються літати на російських МіГ-29

Міністр оборони Болгарії звинуватив пілотів у проведенні політично вмотивованої кампанії.

У Болгарії військові льотчики відмовляються літати на російських МіГ-29
Миг-29

У Болгарії частина військових льотчиків відмовляється сідати за штурвал російських винищувачів МіГ-29 під час навчальних польотів, посилаючись на питання безпеки в застарілих літаках.

Про це заявив заступник міністра оборони Болгарії Атанас Запрянов, повідомляє "Радіо Свобода".

"Міністр оборони Красимир Каракаджанов звинуватив пілотів, які бойкотують використання російських літаків, у проведенні політично вмотивованої кампанії. Він наполягає, що Болгарія буде відновлювати всі свої МіГ-29 і близько 20 російських бомбардувальників Су-25", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що Болгарія приєдналася до НАТО в 2004 році, але більша частина військової техніки цієї країни все ще російська. Болгарські військово-повітряні сили мають сім літаків МіГ-29 у придатному для використання стані.

Балканська країна оголосила тендер на €770 млн, щоб замінити їх вісьмома новими винищувачами. Консервативний уряд прем'єр-міністра Бойко Борисова з травня протистоїть колишньому військовому льотчику, президенту Румену Радеву й опозиціонерам-соціалістам у питанні придбання нових літаків.

Тимчасовий уряд, призначений Радеву, вирішив, що Болгарія буде купувати літаки Gripen шведського виробництва. Але парламентський комітет у червні ветував це рішення, запропонувавши купити в Португалії старі американські винищувачі F-16 і літаки Eurofighter Typhoons.

Нагадаємо, у вересні повідомляли, що Болгарія має намір домагатися зняття санкцій з РФ під час свого головування в ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram