ГоловнаСвіт

У Держдепі США пояснили затримку з введенням нових санкцій проти Росії

У Трампа зірвали передбачений законом дедлайн, який настав 1 жовтня.

У Держдепі США пояснили затримку з введенням нових санкцій проти Росії
Государственный департамент США
Фото: slovoidilo.ua

Державний департамент США працює над визначенням осіб і організацій, пов'язаних із російським оборонним і розвідувальним секторами, а зрив дедлайну викликаний складністю процесу, заявила на прес-брифінгу представник Держдепу Хізер Науерт.

За її словами, визначення таких осіб і організацій може призвести до того, що проти них буде застосовано нові санкції. У Держдепартаменті "працюють над завершенням процесу". "Наскільки я розумію, а я не працюю над цим особисто, але мені розповіли люди, які працюють, це доволі складно і може зайняти якийсь час", - пояснила Науерт.

Вона зазначила, що, крім складання самого переліку, співробітники зовнішньополітичного відомства розробляють інструкції для американських компаній, яких складання такого списку може торкнутися, а також для "важливих союзників і партнерів по НАТО, яким потрібні такі інструкції, щоб не потрапити під санкції". Науерт зазначила, що в Держдепі обізнані про побоювання сенату через затримку.

Закон про санкції проти Росії, підписаний президентом США Дональдом Трампом 2 серпня, передбачає, що протягом двох місяців після його підписання президент повинен був видати нормативно-правовий акт, що роз'яснює, які російські особи й організації слід вважати частиною оборонного і розвідувального секторів Росії. Таким чином, будуть відомі російські компанії, "істотні транзакції" з якими підпадають під санкції США.

Раніше американські сенатори Джон Маккейн і Бен Кардін звернулися в адміністрацію президента США, висловивши невдоволення затримкою виконання санкцій проти Росії. За їхніми словами, Трамп повинен був визначити перелік російських компаній, які потенційно підпадають під санкції, ще до 1 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram