ГоловнаСвіт

Генасамблея ООН відклала дебати про російські війська в Придністров'ї

Це питання буде розглянуто на одному з наступних засідань.

Генасамблея ООН відклала дебати про російські війська в Придністров'ї
Фото: пресс-служба президента

Генеральна Асамблея ООН відклала на невизначений час дебати про питання повного виведення російських військ і озброєння з території Придністровського регіону Молдови.

Про це повідомили в МЗС Молдови з посиланням на представника ООН у зв'язках зі ЗМІ Брендена Варма, передає "Укрінформ".

"На підставі заяви, що надійшла від делегатів, Генасамблея відклала ухвалення рішення про включення до порядку денного питання про повне виведення російських військ з території Республіки Молдова. Це питання буде розглянуто на одному з наступних засідань Комітету", - заявив Варма.

Раніше планувалося, що питання про виведення російських військ з території невизнаного Придністров'я буде розглянуто 23 жовтня.

Про необхідність включення цього питання до порядку денного Генасамблеї спочатку заявив представник Молдови в ООН Віктор Морару, потім прем'єр-міністр країни Павел Філіп під час свого виступу на пленарному засіданні Генеральної асамблеї. Філіп заявив, що незаконне перебування російських військ не тільки загрожує національній і регіональній безпеці, а й суперечить конституційному нейтралітету Молдови.

На території невизнаного Придністров'я розташована Обмежена група російських військ (близько 1400 військовослужбовців), а на військових складах села Колбасна Рибницького району зберігається понад 20 тис. тонн боєприпасів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram