ГоловнаСвіт

Влада Петербурга попередила про можливий дефіцит хліба в місті

У зв'язку з активним експортом зерна борошномельні підприємства не можуть отримати вагони для його транспортування.

Влада Петербурга попередила про можливий дефіцит хліба в місті
Фото: EPA/UPG

Борошномельні підприємства Санкт-Петербурга зіткнулися з нестачею вагонів, якими доставляють зерно в місто. Це загрожує зростанням цін і зривом термінів поставок, повідомив губернатор Георгій Полтавченко в листі віце-прем'єру Росії Аркадію Дворковичу, пише "Коммерсантъ".

Полтавченко зазначає, що в зв'язку з активним експортом зерна борошномельні підприємства міста не можуть отримати вагони для його транспортування. Це створює ризики зриву термінів поставок, зростання собівартості зерна і зупинки виробництва.

Тим часом важливі постачальники зерна для хлібопекарської галузі Петербурга (Оренбурзька, Саратовська, Самарська, Новосибірська і Омська області) увійшли до списку пріоритетних регіонів при вивезенні зерна на експорт залізницею, пише губернатор.

Він побоюється, що ситуація, що склалася, критично позначиться на постачанні міських борошномельних виробництв і може призвести до дефіциту хлібопекарської продукції та зростання цін.

Представник віце-прем'єра РФ заявила, що в Мінтрансі працюють над цим питанням. За інформацією джерела "Коммерсанта", минулого тижня в міністерстві запропонували зобов'язати співробітників Россільгоспнагляду, відповідальних за оформлення документів на залізничні перевезення зерна, працювати у вихідні.

В адміністрації Санкт-Петербурга повідомили, що місто можуть включити в число пріоритетних напрямків для відвантаження зерна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram