ГоловнаСвіт

США зроблять жорсткішими правила прийому біженців з 11 країн

Які саме країни потраплять під нові обмеження, поки що не уточнюють.

США зроблять жорсткішими правила прийому біженців з 11 країн
Фото: EPA/UPG

США зроблять жорсткішими правила прийому біженців з 11 країн.

Про це йдеться в указі, опублікованому на сайті Білого дому.

Нові правила набувають чинності після повної заборони на в'їзд біженцям із цих країн, що була чинною протягом 120 днів. Цей термін минув 24 жовтня. У новому указі Трампа йдеться, що влада США протягом 90 днів визначать, "які додаткові гарантії... необхідні для забезпечення безпеки і добробуту" Америки.

Які саме країни потраплять під нові обмеження, в документі не сказано. За даними агентства Рейтер, йдеться про Єгипет, Іран, Ірак, Лівію, Малі, КНДР, Сомалі, Судан, Сирію, Ємен. Раніше агентство повідомляло, що додаткових перевірок зазнають усі іноземці, які хочуть в'їхати в США як біженці. Їх зобов'яжуть надавати докладні дані про сім'ю і місця проживання за останні десять років.

Рейтер з посиланням на внутрішні документи Білого дому також повідомляє, що адміністрація США проведе "докладний аналіз загроз" прийому біженців з 11 країн, що становлять "високий ризик", а до цього "пріоритетом будуть заявки на статус біженців", подані з інших країн. Крім того, в документі йдеться, що Білий дім тимчасово призупиняє програму, яка дозволяє біженцям, що вже перебувають у США, подавати заявки на візу для возз'єднання з членами родини, які перебувають за межами країни.

У січні Трамп підписав указ, який тимчасово забороняє в'їзд у США громадянам декількох переважно мусульманських країн. Це розпорядження спровокувало масові акції протесту в США і було скасовано судами. У червні набув чинності модифікований указ про візові обмеження для громадян Ірану, Ємену, Лівії, Ірану, Сирії, Судану і Сомалі. Минулого тижня суд на Гаваях призупинив новий міграційний указ Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram