ГоловнаСвіт

Facebook запустив другу стрічку новин з рекомендаціями

Друга стрічка покликана збільшити час перебування користувача в соцмережі.

Facebook запустив другу стрічку новин з рекомендаціями

Соціальна мережа Facebook почала повноцінне використання стрічки новин під назвою "Цікаве" (Explore) на комп'ютерах і смартфонах. До цього соцмережа тестувала стрічку на мобільних пристроях.

Цю інформацію виданню TechCrunch підтвердили в компанії.

Стрічку "Цікаве" можна знайти на бічній панелі ліворуч. У ній користувачам рекомендують контент, який може видатися їм цікавим, включаючи повідомлення, статті, фотографії та відео з джерел, на які вони не підписані. Такий контент добирається на підставі вподобань користувача і його друзів.

Видання зазначає, що друга стрічка придумана для того, щоб збільшити час перебування користувача в соцмережі. Це дозволить Facebook розміщувати більше оголошень. Але поки що реклама на стрічці "Цікаве" не використовується.

"Ми починаємо запускати додаткову стрічку з популярними статтями, відео і фотографіями, автоматично підібраними індивідуально для кожної людини на основі контенту, який може бути їй цікавим", - розповів виданню представник Facebook. Він додав, що компанія отримувала відгуки від користувачів, які говорили, що їм потрібен простий спосіб вивчати контент зі сторінок, на які вони ще не підписані.

Нагадаємо, в серпні повідомлялося, що Facebook запускає відеоплатформу Watch.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram