ГоловнаСвіт
Спецтема
Китай

Висвітлювати з'їзд компартії Китаю приїхали 1800 іноземних журналістів

Китайські ЗМІ вважають, що це дасть можливість колегам побачити сприятливу ситуацію в країні зсередини.

Висвітлювати з'їзд компартії Китаю приїхали 1800 іноземних журналістів
19-й съезд Китайской коммунистической партии.
Фото: EPA/UPG

Висвітлювати 19-й з'їзд Комуністичної партії Китаю в Пекін з'їхалися 1800 журналістів з усього світу. Про це повідомляє місцеве видання "Женьмінь жибао".

На думку видання, відвідування КНР дає журналістам можливість зсередини розібратися в ситуації і на власні очі побачити результат роботи комуністичної партії. Як підтвердження цієї тези видання наводить цитату американського політика й економіста Роберт Лоуренса Куна: "Для того, щоб розібратися в Китаї, світу необхідно зрозуміти, що тривале правління Комуністичної партії є найкращим для КНР вибором".

Для іноземних журналістів у Пекінському виставковому центрі влаштували виставку досягнень "П'ять років наполегливої праці і руху вперед", де були зібрані приклади найгучніших успіхів країни за останні п'ять років.

Нагадаємо, 19 жовтня в Пекіні відкрився 19-й з'їзд Комуністичної партії Китаю.

Делегатам належить розглянути низку найважливіших питань державного, економічного і партійного будівництва, які визначать напрямки розвитку країни на найближче п'ятиріччя, а також вирішити кадрові питання.

На порядку денному з'їзду також звітна доповідь Сі Цзіньпіна про роботу ЦК за минулі п'ять років, робоча доповідь Центральної комісії КПК з перевірки дисципліни, внесення змін до Статуту партії, вибори нового складу Центрального комітету КПК.

Робота з'їзду триватиме до 24 жовтня, а 25 жовтня відбудеться перший пленум Центрального комітету 19-го скликання в новому складі, на якому буде обрано Політбюро ЦК і його Постійний комітет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram