ГоловнаСвіт

КНДР пообіцяла США "неймовірний і несподіваний" удар

"США, мабуть, збожеволіли, притягнувши прямо під наш ніс цілі, які ми визначили як головні".

КНДР пообіцяла США "неймовірний і несподіваний" удар
Фото: EPA/UPG

Північна Корея попередила США про "нечуваний" і "несподіваний" удар у відповідь на спільні військові навчання Вашингтона і Сеула.

Про це повідомляє північнокорейське агентство ЦТАК із посиланням на заяву Пхеньяна.

"Сполучені Штати, мабуть, збожеволіли, притягнувши прямо під наш ніс цілі, які ми визначили як головні. США повинні мати на увазі, що наш удар застане їх у найнесподіваніший час у несподіваному місці", - йдеться в заяві.

"Зараз, коли вороги стверджують, що навчання стануть демонстрацією реального удару по КНДР, вони повинні знати, що найжорсткіші контрзаходи в корейському стилі повністю готові розвіяти ціль, як дим, одним єдиним ударом", - зазначає КНДР.

Раніше КНДР заявила, що збереже свій ядерний арсенал доти, доки ним володіють США. "Вся материкова частина США перебуває в діапазоні можливостей наших запусків, і якщо США наважаться вторгнутися на нашу священну територію хоч на дюйм, вони не зможуть уникнути нашого суворого покарання в будь-якій частині земної кулі", - сказав заступник постпреда КНДР при ООН Кім Ін Рен.

Перед цим два стратегічні бомбардувальники США B-1B пролетіли над Корейським півостровом. Їх супроводжували два південнокорейські винищувачі.

У жовтні президент США Дональд Трамп написав у своєму "Твіттері", що у відносинах із КНДР спрацювати може "одна річ". Він не уточнив, що саме має на увазі. Перед цим, виступаючи на Генасамблеї ООН, Трамп повідомив про готовність "повністю знищити" Північну Корею

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram