ГоловнаСвіт

Уряд Іспанії анонсував скасування самоврядування Каталонії

Голова Каталонії пригрозив оголошенням незалежності регіону в разі виконання погроз Мадрида.

Уряд Іспанії анонсував скасування самоврядування Каталонії
Фото: EPA/UPG

Уряд Іспанії оголосив, що в суботу, 21 жовтня, збереться на засідання, щоб вирішити питання про скасування автономії Каталонії для відновлення конституційного ладу.

Про це повідомляє El País.

Відповідну заяву було опубліковано після того, як після закінчення чергового ультиматуму влада Каталонії відмовилася однозначно відповісти: оголосила вона формально про незалежність від Іспанії чи ні.

Щоб відновити лад, Мадрид має намір задіяти 155-ту статтю Конституції, яка дозволяє призупинити повноваження місцевого керівництва і ввести зовнішнє управління в регіоні.

Голова Каталонії Карлес Пучдемон у відповідь заявив: якщо стаття буде задіяна, то регіон однозначно оголосить про незалежність.

1 жовтня в Каталонії пройшов референдум, на якому більшість проголосувала за відокремлення від Іспанії. Конституційний суд визнав цей референдум незаконним, а Мадрид вказав на численні порушення порядку голосування.

Після референдуму влада Каталонії однозначно не оголошувала про незалежність, а запропонувала Мадриду почати переговори про відокремлення. У відповідь влада Іспанії висунула регіону ультиматум, термін якого минув сьогодні вранці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram