ГоловнаПолітика

Наступник Нуланд здійснить перший візит в Україну

Аарон Мітчелл заступив на посаду минулого тижня.

Наступник Нуланд здійснить перший візит в Україну
Весс Митчелл
Фото: 112.ua

Новий помічник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Аарон Весс Мітчелл планує найближчим часом здійснити перший візит в Україну.

Про це повідомила прес-служба Мінфіну України.

Повідомляють, що 16 жовтня міністр фінансів Олександр Данилюк і посол України Валерій Чалий зустрілися з Мітчеллом, який заступив на посаду 12 жовтня.

На зустрічі обговорювали співпрацю між двома країнами і процес перетворень в Україні.

"Мітчелл відзначив прогрес, якого нашій державі вдалося досягти в упровадженні структурних реформ. Він також наголосив на необхідності створення Антикорупційного суду і додав, що Україна залишається пріоритетом у зовнішній політиці США. Аарон Мітчелл зазначив, що планує свій перший закордонний візит в Україну найближчим часом", - йдеться в повідомленні.

Того самого дня Данилюк зустрічався з міністром фінансів Стівеном Мнучіном і його заступником з міжнародних справ Девідом Малпассом, а також зі спеціальним радником президента США з питань глобальної економіки і фінансів Метью Хаарсейгером.

Нагадаємо, що посаду помічника держсекретаря США у справах Європи і Євразії в адміністрації Барака Обами займала Вікторія Нуланд. Вона також відігравала значну роль у мирних переговорах щодо Донбасу. Але в адміністрації Дональда Трампа ці повноваження передали спеціальному представникові Курту Волкеру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram