ГоловнаСвіт
Спецтема
Китай

Китай схвалив нову вакцину проти вірусу Ебола

Вакцина розроблена Академією військових медичних наук спільно з біологічної компанією CanSino

Китай схвалив нову вакцину проти вірусу Ебола

Головне державне управління КНР з контролю над продуктами харчування і лікарськими засобами схвалило нову Рекомбінантну вакцину проти вірусу Ебола. Про це повідомляє китайське видання "Женьмінь жибао".

Видання акцентує на тому, що вакцина була розроблена Китаєм самостійно і він має повністю незалежне право інтелектуальної власності на неї.

"Зі схваленням цього разу вакцини проти Еболи Китай також вивчив способи підвищення клітинного і гуморального імунітету, гарантуючи безпеку і хорошу імуногенність. Китайська вакцина має форму ліофілізованого порошку, який дозволяє зберегти стабільність вакцини щонайменше на два тижні за температури до 37 градусів за Цельсієм. КНР стала третьою після США і Росії країною, що розробила і схвалила вакцину проти цієї небезпечної інфекційної лихоманки. Порівняно із зарубіжними рідкими препаратами китайська вакцина у форме ліофілізованого порошку має переваги в транспортуванні і використанні при високих температурах", - пише видання.

Рекомбінантна вакцина проти вірусу Ебола була розроблена Академією військових медичних наук спільно з біологічної компанією CanSino (м. Тяньцзінь).

Нагадаємо, вірус Ебола вперше було виявлено 1976 року. Три роки тому в Західній Африці спалахнула найнебезпечніша в історії епідемія Еболи, яка забрала життя щонайменше 11,3 тис. осіб. Всесвітня організація охорони здоров'я внесла цей вірус у список найсерйозніших хвороб у світі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram