ГоловнаСвіт

Жириновський закликав посадити Собчак "років на п'ять" за слова про Крим

Лідер ЛДПР вважає, що Собчак не має права вести передвиборну кампанію.

Жириновський закликав посадити Собчак "років на п'ять" за слова про Крим
Жириновский
Фото: EPA/UPG

Прокуратура повинна порушити кримінальну справу проти Ксенії Собчак через її висловлювання про приналежність Криму

Про це заявив голова фракції ЛДПР Володимир Жириновський, повідомляє ТАСС

Він також заявив, що Собчак не має права вести передвиборну кампанію.

"Ми ж у кримінальному кодексі ввели статтю, генеральний прокурор повинен порушити кримінальну справу, Слідчий комітет - порушити справу і передати в суд, ... посадити її років на п'ять ... Як воно жителям у Криму? Нісенітниця, дикість, і ніхто рот їй не заткне", - сказав Жириновський.

Лідер ЛДПР назвав "злочином" виступ Собчак на прес-конференції 24 жовтня, під час якого вона заявила, що Крим, з точки зору міжнародного права, перебуває в юрисдикції України.

"Як можна, що в Росії практично на напівофіційному рівні з'являється дама, яка бажає брати участь у виборах президента, яка заявляє, що Крим український", - зазначив Жириновський. Крім того, голова ЛДПР зауважив, що Собчак ще не зареєстрована як кандидат у президенти, тому в неї немає права вести передвиборну кампанію. Він пообіцяв скерувати відповідну скаргу до Центральної виборчої комісії.

Крим було анексовано Росією в березні 2014 року. Цьому на півострові передувало вторгнення російських військ і референдум "під дулами". Київ і країни Заходу не визнали голосування легітимним, щодо Росії було введено санкції. Спочатку обмеження були спрямовані проти індивідуальних фізичних і юридичних осіб, проте пізніше заходи розширили і вони торкнулися цілих секторів російської економіки.

Нагадаємо, телеведуча Ксенія Собчак 18 жовтня оголосила про своє рішення брати участь у виборах президента Росії. Вона заявила, що голосування за неї фактично буде поверненням графи "Проти всіх".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram