ГоловнаСвіт

Європарламент схвалив нову систему реєстрації на кордонах Шенгену

Система буде застосовуватися незалежно від того, чи потрібна мандрівникам з-за меж ЄС віза.

Європарламент схвалив нову систему реєстрації на кордонах Шенгену
Европарламент
Фото: ecb.europa.eu

Європарламент схвалив упровадження нової системи реєстрації в'їзду і виїзду на зовнішніх кордонах Шенгенської зони.

За відповідне рішення проголосували 477 євродепутатів, 139 були проти, ще 50 утрималися.

"Правила, що стосуються людей, які в'їжджають у Шенгенську зону, терміново потребують оновлення через проблеми безпеки, а також збільшення кількості мандрівників за останні роки", - відзначили в Європарламенті.

Нова система дозволить мати інформацію про людей з-за меж ЄС, про їх в'їзд, виїзд і відмову у в'їзді, реєстрацію під час подорожі в і з ЄС. Система буде застосовуватися незалежно від того, чи потрібна їм віза.

Це дозволить і посилити, і прискорити перевірки на кордонах, оскільки нова електронна система замінить штампування паспортів.

Система буде зберігати дані про мандрівників, щоб полегшити швидкий перетин кордону, а також полегшити виявлення випадків використання фальшивих документів або відстеження людей, які затримуються в Шенгенській зоні довше від передбачених 90 днів у 180-денному періоді.

Іспанський євродепутат Августин Діас де Мері Гарсія Консуегра, який був доповідачем з цього питання, заявив, що нова система також може допомогти ідентифікувати терористів.

"Один з методів полягає в тому, щоб влада і служби безпеки мали доступ до цих даних і в разі перехресної перевірки з іншою інформацією швидко могли подати попередження. Буде легше запобігти тому, що сталося, наприклад, на Берлінському різдвяному базарі, де терорист вчинив напад, а потім ми з'ясували, що він використовував 15 різних посвідчень особи", - сказав він.

Нагадаємо, що минулого тижня Європарламент проголосував за нову систему розподілу біженців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram