ГоловнаСвіт

Канада попросила США уважніше ставитися до оформлення віз

Канада попросила США завчасно попереджати про зміни законодавства, які можуть вплинути на спільний кордон.

Канада попросила США уважніше ставитися до оформлення віз
Фото: Travelcalendar

Канада попросила США уважніше ставитися до оформлення віз, щоб уникнути зловживання ними.

Про це сказав міністр громадської безпеки Канади Ральф Гудейл в інтерв'ю канадському суспільному мовнику CBC News.

"Ми попросили їх уважніше подивитися і розібратися, чому дозвіл на в'їзд видається людям, які не мають жодного наміру залишатися у США, а використовують ці документи лише для того, щоб через територію Штатів перебратися до канадського кордону", - сказав Гудейл.

Міністр не вказав, у яких країнах американські дипломатичні установи видають проблемні візи, але журналісти на підставі власного дослідження прийшли до висновку, що одна з них - нігерійська.

Гудейл зазначив, що керівництво США уважно поставилося до прохання Канади допомогти в боротьбі з проблемою незаконної міграції. Одним з кроків може стати обладнання популярних серед незаконних мігрантів місць перетину американсько-канадського кордону знаками, які будуть пояснювати наслідки цього. "Вони розглядають варіанти, як можуть донести свою позицію", - розповів міністр цивільної безпеки США.

За його словами, Канада також попросила США завчасно попереджати про зміни законодавства, які можуть вплинути на спільний кордон.

Зазначають, що після приходу до влади в США Дональда Трампа й особливо протягом цього літа кількість незаконних мігрантів, які намагалися потрапити в Канаду з території США, зросла в десятки, а то й сотні разів. Чинна угода між Канадою і США не дозволяє мігрантам просити притулку на офіційному пункті пропуску, тому вони змушені незаконно проникати в Канаду і вже звідти подавати заяву на отримання статусу біженця.

Нагадаємо, напередодні в Канаді пояснили, що Україні необхідно зробити, щоб наблизитися до безвізу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram