ГоловнаСуспільствоВійна

Вибухи в Керчі та Феодосії: ціллю міг бути ворожий патрульний катер (оновлено)

Окупанти пишуть про комбіновану атаку повітряними та морськими дронами.

Вибухи в Керчі та Феодосії: ціллю міг бути ворожий патрульний катер (оновлено)
Морські дрони
Фото: скрин відео

У Керчі та Феодосії цієї ночі лунали вибухи: пропагандистські Telegram-канали росіян написали про атаку Збройних Сил України на об'єкти окупантів у Криму.

Гучно було поблизу Кримського мосту, рух яким наразі закрито. Також однією з цілей атаки міг бути патрульний катер "Сергій Котов", який перебував неподалік Феодосії. Автори "воєнкорських пабліків" не виключають варіант влучання у судно. 

За їхніми словами, атака здійснювалася комбіновано: із застосуванням як повітряних безпілотників, так і "безекіпажних катерів" – йдеться, найімовірніше, про українські морські дрони.

Оновлення. ГУР підтвердило ураження "Сергія Котова".

Оновлення 8:38. Начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону прокоментувала нічні кримські вибухи.

"Коли вибухають кримські соцмережі, коли вибухає щось в Криму в рамках законів і правил ведення війни, яких Україна дотримується, коли відбувається перелік якихось подій – це і називається6 власне, сезон бавовни. На щастя, коли він починається і його нова стадія розпочалася фактично з 1 березня, з потеплінням, з весною, ми можемо говорити про те, що наш потенціал не втрачено – тобто насіння маємо. А далі вже як засіємо рясно, так зберемо врожай. Поки що просто насолоджуємося процесом", – сказала вона.

Оновлення 7:40. Росіяни традиційно стверджують, що атака була відбита. Як пише "Крим. Реалії", міноборони РФ заявило про збиття 38 дронів.

Тим часом рух Керченським мостом, який був зупинений о 23:30, досі не відновили. 

Патрульний корабель росіян "Сергій Котов" декілька разів уже зазнавав атак, але відправити його на дно не вдавалося. У липні 2023 судно атакували безпілотники. Також "Сергій" зазнав атаки у вересні – її провели фахівці ГУР за допомогою морських дронів Magura. 

"Сергій Котов" – один із найновіших кораблів у російському військово-морському флоті. Його заклали на верфі в Керчі вже після початку окупації Криму, в 2016. Судно передали флоту після початку повномасштабної війни в червні 2022, чотирма роками пізніше від запланованого, зокрема через брак комплектуючих після санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram