ГоловнаСуспільствоПодії

"Українська бронетехніка" спростувала свій зв'язок із Пашинським

"Нас, як компанію, пов’язує винятково членство у «Національній асоціації підприємств оборонної промисловості», яку він очолив з перших днів повномасштабного вторгнення", - заявило товариство.

"Українська бронетехніка" спростувала свій зв'язок із Пашинським
Сергій Пашинський прибуває на засідання ВАКС
Фото: Макс Требухов

ТОВ «Українська бронетехніка» заявила, що не має жодного звʼязку зі головою Національної асоціації підприємств оборонної промисловості Сергієм Пашинським, якому інкримінують привласнення нафтопродуктів Курченка.

Про це йдеться в заяві товариства, опублікованій на його фейсбук-сторінці.

"29 лютого 2024 року низка засобів масової інформації оприлюднили однотипний за формою, змістом і заголовком матеріал. Вважаємо, що дана публікація має всі ознаки замовної, адже викладена в тексті інформація не відповідає дійсності, не містить ніяких джерел інформації, а представники видання, готуючи матеріал, не зверталися за коментарем до нашої компанії", - йдеться в тексті.

"Українська бронетехніка" наголосила, що "не мала і не має жодного звʼязку з Сергієм Пашинським". 

"Нас, як компанію, пов’язує винятково членство у «Національній асоціації підприємств оборонної промисловості», яку він очолив з перших днів повномасштабного вторгнення - 9 березня 2022 року. Розцінюємо поширення таких публікацій як медійну атаку на компанію, метою якої є зрив виробництва, поставок зброї та військової техніки та послаблення обороноздатності держави", - наголосили у товаристві.

Про який "зв'язок" Пашинського і "Української бронетехніки" йдеться

  • На сайті "Коротко про" вийшла публікація "Збройовий барон" Пашинський. Історія кримінального збагачення на війні", у якій розповідається, що Міністерство оборони України намагається через суд стягнути гроші за невиконані контракти на постачання зброї з компанії "Українська бронетехніка", яку пов’язують із колишнім народним депутатом Сергієм Пашинським. 
  • У матеріалі з посиланням на джерела в силових структурах і оборонному бізнесі, стверджується, що з початком повномасштабного вторгнення "Українська бронетехніка" стала одним із основних контрагентів Міністерства оборони. Пізніше, коли відбулася диверсифікація постачальників озброєння, виникли серйозні запитання до контрактів 2022 року. Зокрема, щодо угод з "Українською бронетехнікою".

Що відомо про справу Пашинського

  • Обвинувачення стосується періоду, коли екснардеп очолював президентську адміністрацію, і так званої справи пального Курченка. Слідство вважає, що Пашинський разом із бізнесменом Сергієм Тищенком та низкою інших пов'язаних осіб вирішили заволодіти нафтопродуктами – 97 000 тонн палива, що після повалення влади Віктора Януковича арештували у фірм Курченка. Збитки державі оцінили в 967 млн гривень.
  • У НАБУ стверджують - фігуранти створили злочинну організацію (ЗО) та домоглися передачі нафтопродуктів держпідприємству, на керівні посади в якому призначили підконтрольних осіб.
  • Слідство каже, що держпідприємство реалізувало арештовану сировину за заниженими цінами підконтрольній організатору схеми компанії. При цьому кошти, які ця компанія сплатила лише частково, вивели на рахунки інших контрольованих суб’єктів господарювання, а державний бюджет не отримав жодної гривні.
  • Сам Пашинський звинувачення відкидає і вбачає в діях правоохоронців "опосередковану роботу на країну-агресора, якій заради зриву боєздатності ЗСУ конче потрібно усунути мене від моїх посадових обов’язків як голови «Національної асоціації підприємств оборонного сектору»". 
  • Днями Пашинського відправили під варту до 25 квітня із заставою 272,5 млн гривень
  • Опісля підприємства-члени Національної асоціації підприємств оборонної промисловості внесли за нього заставу.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram