ГоловнаСуспільствоЖиття

У Кримського мосту залишилося дуже мало часу, - Гуменюк

Міст отримав суттєві пошкодження, і вже не може функціонувати повноцінно.

У Кримського мосту залишилося дуже мало часу, - Гуменюк
Наталя Гуменюк
Фото: Анна Стешенко

Кримський міст отримав суттєві пошкодження, і вже не буде функціонувати так повноцінно, як раніше.

По це заявила в ефірі телемарафону речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, повідомляє РБК-Україна.

Вона зазначила, що у моста "залишилось не так багато часу".

"Він просто не здатний вже відновитися. По-перше, в нього залишилося дуже мало часу, пам'ятаємо - конструкція зайва. По-друге, там пошкодження досить суттєві й загрози неминучі", - пояснила речниця ОК "Південь".

Гуменюк зауважила, що саме через загрози росіяни постійно перекривають міст і самі собі не можуть дати раду з його використанням як повноцінної конструкції.

Нагадаємо, за рік на Кримському мості двічі сталися вибухи. Вперше – 8 жовтня 2022 року. Внаслідок вибуху зазнало пошкоджень залізничне полотно мосту й зруйновано кілька прольотів його автомобільної частини. У РФ стверджували, що вибухнула вантажівка, унаслідок чого спалахнули цистерни з паливом. Російські ЗМІ повідомляли про чотирьох загиблих. За обвинуваченнями у співучасті в організації вибуху росіяни заарештували понад 20 осіб.

Другий вибух стався 17 липня. Повідомляли про загибель сімейної пари з Бєлгородської області, яка в момент вибуху їхала мостом. Унаслідок події було серйозно пошкоджено два прольоти мосту.

Пізніше в серпні голова СБУ Василь Малюк розповів про організацію двох атак на Кримський міст. У Службі безпеки також оприлюднили унікальні фото підготовки до підриву. За словами Малюка, працівники СБУ спеціально підібрали таку товщину плівки, щоб сканери на пунктах пропуску не помітили вибухівку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram