ГоловнаСуспільствоЖиття

Окупанти заявили про "надзвичайну подію" на Кримському мосту. Рух закрито

Гауляйтер Аксьонов заявив про нібито "надзвичайну подію" у районі 145-ої опори мосту.

Окупанти заявили про "надзвичайну подію" на Кримському мосту. Рух закрито
Фото: Telegram

На Кримському мосту, який з'єднує тимчасово окупований півострів та Російську Федерацію, сталася "надзвичайна подія", рух на ньому перекрили.

Як пише проєкт Радіо Свобода, "Сибирь Реалии", мілітарні російські канали заявили про вибух. За їхніми даними, один проліт мосту зруйновано, ще один – зсунувся. 

За даними джерел LB.ua серед силових структур, пошкодження мосту є спецоперацією СБУ та Військово-морських сил. Міст атакували надводними безпілотниками. Це було важко зробити, але зрештою вдалося до нього дістатися. 

Речник СБУ Артем Дехтяренко у коментарі журналістам зазначив, що деталі про організацію "бавовни" на мосту будуть після перемоги. Він нагадав слова голови СБУ Василя Малюка про те, що Кримський міст зараз є одним із транспортних коридорів воєнних поставок для російської армії. А нори міжнародного права, аналіз оперативної обстановки та традиції ведення війни дозволяють перерізати логістичні шляхи ворога.

Росіяни заявили, що внаслідок руйнації мосту загинула подружня пара з Бєлгородської області, яка їхала в авто, а їхня донька травмована. 

Фото: Крим Реалії з посиланням на пабліки в Telegram

Фото: Окупанти заявили про "надзвичайну подію" на Кримському мосту

О 4:21 російський гауляйтер Сергій Аксьонов заявив про нібито "надзвичайну подію" у районі 145-ої опори мосту з боку Краснодарського краю РФ. За словами колаборанта, на місці працюють "компетентні служби".

Згодом Аксьонов закликав окупантів утриматися від поїздок через міст і "з метою безпеки" їхати до півострова через інші тимчасово окуповані території України.

Фото: Крим Реалії в Telegram

Представник Головного управління Міноборони Андрій Юсов у коментарі "Суспільному" зазначив, що "зараз весь світ бачить багато кілометрові затори і порушення мостових конструкцій. Що стосується додаткових коментарів причин цього — ми не коментуємо. Можна лише процитувати слова керівника ГУР МОУ Кирила Буданова про те, що "Кримський міст — конструкція там зайва".

Юсов зауважив, що руйнація конструкцій мосту приведе до проблем у окупантів із логістикою.

"Оскільки півострів використовується росіянами як великий логістичний хаб для переміщення сил і засобів в глиб теритрії України. Звичайно, будь-які логістичні проблеми це додаткові ускладнення для окупантів, які створюють потенційні перерваги для українських сил оборони", – зазначив Юсов.

Нагадаємо, попередній вибух на Кримському мосту відбувся на початку жовтня. За обвинуваченнями у співучасті в організації вибуху на Кримському мосту росіяни заарештували понад 20 осіб.

Джерела в українських правоохоронних органах повідомляли, що підрив Кримського мосту – спецоперація СБУ. Водночас у самій СБУ поки що офіційно не коментують своєї участі в цих подіях.

"Ми це не коментуємо. Роль СБУ чи будь-якого державного органу України у "бавовні" будемо коментувати після нашої остаточної перемоги", – зазначив речник СБУ Артем Дехтяренко.

Заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький розповідав, що Кримський міст ще не підірвали, аби дати можливість росіянам втекти з тимчасово окупованого півострова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram