ГоловнаСуспільствоВійна

Учора невеликий контингент "вагнерівців" прибув до Білорусі, – британська розвідка

В РФ тривають переговори щодо майбутнього найманців. 

Учора невеликий контингент "вагнерівців" прибув до Білорусі, – британська розвідка
Фото: EPA/UPG

Після бунту "вагнерівців" у Росії 23-24 червня у російських службах безпеки почався період плутанини та переговорів. Упродовж останніх днів в РФ почали формуватися тимчасові домовленості щодо майбутнього ПВК "Вагнер".

Про це повідомляє у Twitter Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.  

У зведенні розвідки зазначається, що 12 липня Міноборони РФ оголосило про передачу угрупованням Євгена Пригожина 2 000 одиниць військової техніки, зокрема танків. Станом на 15 липня принаймні невеликий контингент бійців ПВК "Вагнер" прибув до табору в Білорусі.

Водночас деякі групи у соціальних мережах, пов’язаних із ПВК, відновили діяльність, зробивши акцент на висвітленні діяльності найманців Пригожина в Африці.

"Виходячи з останніх заяв російських офіційних осіб, держава, ймовірно, готова прийняти прагнення ПВК "Вагнер" зберегти свою широку присутність на (африканському – ред.) континенті", – йдеться у зведенні.  

 

Нагадаємо, моніторингова група "Беларускі Гаюн" повідомила, що у Білорусі можуть перебувати близько 200 "вагнерівців". За домовленістю із самопроголошеним білоруським президентом Лукашенком після заколоту в Росії ватажок "вагнерівців" Олександр Пригожин мав вирушити у Білорусь.

Однак 6 липня на пресконференції Олександр Лукашенко заявив, що на території країни зараз немає ані Пригожина, ані "вагнерівців".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram