ГоловнаСуспільствоЖиття

Аеропорт "Київ" скорочує половину співробітників, щоб уникнути банкрутства

Усього в аеропорту працює близько 2 тисяч осіб, на суміжних підприємствах ще 8 тис.

Аеропорт "Київ" скорочує половину співробітників, щоб уникнути банкрутства

Міжнародний аеропорт "Київ" вимушено скорочує половину співробітників, щоб урятуватися від банкрутства після зменшення пасажиропотоку через пандемію коронавірусу.

Про це повідомила пресслужба аеропорту у фейсбуці.

"Керівництво Міжнародного аеропорту "Київ" вимушене скоротити половину своїх співробітників, щоб урятувати підприємство від банкрутства", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що скорочення буде поетапним.

"Накопичення проблем супроводжувалося і відсутністю будь-якої реакції та допомоги від уряду, профільного міністерства, а також влади Києва. Нагадаємо, керівництво Міжнародного аеропорту "Київ" постійно звертається по допомогу до влади, але належної і своєчасної реакції так і немає", - відзначено в повідомленні.

Генеральний директор компанії "МАЙСТЕР-АВІА" Олег Левченко заявив, що в аеропорту прогнозують повільне відновлення попиту на авіаперельоти й очікують повернення докарантинного рівня всього за кілька років.

"Самостійно, без допомоги держави, столичному аеропорту не вижити. На жаль, нам доведеться скоротити 50% персоналу, в тому числі висококваліфікованих фахівців галузі. Аеропорт "Київ" об'єднує тисячі фахівців, які розвивають авіацію, на їхню професійну підготовку витрачається не тільки багато часу, а й значні кошти. З сумом доведеться прощатися з кожним з них, адже в нас сформувалася відмінна команда", - зазначив Левченко.

Усього в аеропорту на двох підприємствах - КП МА "Київ" і ТОВ "МАЙСТЕР-АВІА" працює близько 2 тисяч осіб, на суміжних підприємствах, які співпрацюють з аеропортом, - ще 8 тисяч співробітників.

Нагадаємо, 16 червня аеропорт "Київ" не зміг почати міжнародні рейси через карантин. Перший міжнародний рейс у Жуляни ввечері 15 червня мала виконати авіакомпанія "БелАвіа". На 16 червня також були заплановані кілька рейсів WizzAir і "БелАвіа". Їх довелося скасувати.

Водночас аеропорт "Бориспіль", розташований на території Київської області, міжнародні рейси виконує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram