ГоловнаСуспільствоЖиття

Львівська область продовжила карантин до 7 липня

Завантаженість лікарень стрімко наближається до критичної.

Львівська область продовжила карантин до 7 липня
Фото: facebook/Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги

Через погіршення ситуації з коронавірусом у Львівській області продовжили карантин ще на тиждень - до 7 липня.

Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 30 червня, на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, інформує пресслужба обласної держадміністрації.

"Ми не можемо послаблювати карантин, коли кількість нових хворих щодня збільшується на 150-240 осіб, коли відсоток завантаженості лікарень стрімко наближається до критичної позначки, а стан пацієнтів, які звертаються до лікарів, важчий, порівняно з початком пандемії", - зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Зокрема, завантаженість в області ліжок у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить 44,4% від загальної кількості (за норми менш ніж 50%).

Середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу протягом останніх семи днів становить 87,2 на 100 тис.населення (за норми понад 24).

Коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить 19,0% за норми менш ніж 11%. Показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 становить 24,9% за норми менш ніж 11%.

Раніше голова Львівської ОДА розкритикував Садового за послаблення карантину у Львові. Козицький заявив, що через показники захворюваності у Львові облрада не може послабити карантин.

В Україні за минулу добу коронавірус підтвердили у 706 осіб. Також зафіксували 12 летальних випадків, 88 хворих одужали. Кількість активних хворих сьогодні становить 24060 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram