ГоловнаСуспільствоЖиття

Чернівці оцінили збитки від паводків у 21 млн гривень

Міська влада розраховує на гроші з держбюджету.

Чернівці оцінили збитки від паводків у 21 млн гривень
Фото: Молодий буковинець

У Чернівцях міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) у майже 21 млн гривень оцінила збиток, заподіяний паводками 23-25 червня.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької міськради.

"Загальна сума завданих збитків становить 20 835 767 гривень", - йдеться в повідомленні.

Крім того, мер міста звернувся з листом до голови Чернівецької ОДА Сергія Осачука. Він просить того клопотати перед Кабміном про виділення грошей з держбюджету на ліквідацію наслідків негоди.

Повідомляється, що в результаті підняття рівня води в р. Прут, а також підняття води в р. Потіт в межах м. Чернівці підтоплені домогосподарства в районі вулиць Ізмайлівська, Козятинська, Рощинська, Ямпільська, Селезнівська та пров. Рокитнянський, територію Калинівського ринку, дорогу та автостоянку ринку "Добробут". Розмито окремі автомобільні дороги, замулено частково річки Кися, Мольниця, Клокучка, Потіт, Мошків, замулені і частково пошкоджені водопропускні, зливові та каналізаційні мережі.

Значних збитків зазнала водопровідна насосна станція "Біла", яка забезпечує роботу Прутського водозабору, пошкоджено очисні споруди КП "Чернівціводоканал" с. Магала, інші об'єкти водоканалу.

Раніше заступник голови Чернівецької ОДА Олексій Бойко заявив, що в області негода завдала збитків на 1 млрд 50 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram