ГоловнаСуспільствоЖиття

​Заступник голови ДБР: правоохоронець, який застосовує тортури, повинен отримати найсуворіше покарання

З початку року вже дев'ять осіб були засуджені за обвинуваченням у скоєнні тортур.

​Заступник голови ДБР: правоохоронець, який застосовує тортури, повинен отримати найсуворіше покарання
Фото: ГБР

Перший заступник директора Державного бюро розслідувань Олександр Бабіков вважає, що кожен правоохоронець, який застосовує тортури, повинен отримати найсуворіше покарання.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Дім", повідомляється на сайті ДБР.

Бабіков також зазначив, що з початку року вже дев'ять осіб були засуджені за обвинуваченням у скоєнні тортур. Низка кримінальних проваджень розслідується і зараз.

"Практично щодо кожного факту, коли ми дізнаємося, що до громадянина застосовуються незаконні методи дізнання, ми намагаємося максимально швидко відпрацювати весь комплекс необхідних слідчих дій, зібрати первинні докази. Наша позиція і позиція Генеральної прокуратури полягає в тому, що кожна особа, провина якої буде доведена в скоєнні тортур, має постати перед судом і отримати максимальне покарання за скоєний злочин", - сказав заступник голови ДБР.

Бабіков також розповів про стан розслідування факту тортур у Кагарлицькому відділку поліції. За його словами, слідчими було допитано понад 50 свідків, призначено комплекс експертиз. Під час розслідування було встановлено також низку інших епізодів, скоєних цією самою групою осіб.

"Я думаю, що найближчими місяцями ми зможемо сформулювати достатню доказову базу для того, щоб передати справу для розгляду суду", - додав Бабіков.

Нагадаємо, 25 травня внутрішня безпека Нацполіції затримала двох поліцейських з Кагарлика за підозрою в зґвалтуванні 26-річної жінки. Того самого дня підрозділ розформували, а співробітників відправили на переатестацію. Сергій Сулима і Микола Кузів були затримані після того, як жінка дала свідчення про побиття і зґвалтування правоохоронцями, які доставили її у відділення для надання пояснення щодо крадіжок.

26 травня суд заарештував поліцейських. Вони не мають права на заставу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram